Τα εγγυημένα έσοδα του Άρη και η κρίσιμη παράμετρος από τη στήριξη της “οικογένειας”

Με την οριστική συμφωνία του ΕΣΑΚΕ με τη NOVA για την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των ομάδων εκτός Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού, ο Άρης έχει ένα αρκετά συγκεκριμένο πλάνο στα έσοδά του για την επόμενη χρονιά και μπορεί από τώρα να θέσει ένα χρονοδιάγραμμα πληρωμών και για τις υποχρεώσεις στο άρθρο 99 και για την τρέχουσα περίοδο.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ ο μπασκετικός Άρης έχει σήμερα εγγυημένα έσοδα για την επόμενη χρονιά περισσότερα από 600.000 ευρώ. Πως αναλύονται αυτά τα έσοδα; Υπάρχει η χορηγία από τον ΟΠΑΠ μέσω του ΕΣΑΚΕ ύψους 250.000 ευρώ. Τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα θα είναι περίπου 180.000 ευρώ την φετινή χρονιά. Επίσης, ο Άρης έχοντας πλέον κλείσει την υπόθεση Σχορτσανίτη, ξεμπλόκαρε τα έσοδα από το ενοίκιο του κυλικείο του Αλεξάνδρειου, που θα φτάσουν περίπου τα 120.000 ευρώ την επόμενη χρονιά. Εγγυημένα χρήματα είναι και η χορηγία της CYTA, που θα υπάρχει και την επόμενη χρονιά και θα είναι περίπου 100.000 ευρώ.

Αυτά τα έσοδα αγγίζουν τα 650.000 ευρώ. Η American Genetics του Παύλου Ζουλιάμη, που είναι πλέον και μέλος της διοίκησης, θα συνεχίσει να είναι χορηγός και την επόμενη χρονιά, αλλά δεν έχει γνωστοποιηθεί το ποσό της χορηγίας. Επίσης, δεν μπορούν να υπολογιστούν ακόμα τα έσοδα που θα προσφέρει στην ΚΑΕ το Aris Golden Club, όπως επίσης και τα έσοδα που θα υπάρχουν από τα εισιτήρια, διαρκείας και μη. Οι δύο τελευταίες πηγές εσόδων αφορούν ουσιαστικά τον κόσμο της ομάδας, είτε τον απλό φίλαθλο, που πληρώνει από το υστέρημά του, είτε τον εύρωστο επιχειρηματία, που δίνει περισσότερα.

Αν αυτές οι δύο πηγές εσόδων δώσουν περισσότερα σε σχέση με την φετινή χρονιά, τότε ο Άρης μπορεί να δημιουργήσει ιδιαίτερα ανταγωνιστική ομάδα, παρότι – και δεν θα πρέπει να το ξεχνάει κανείς – θα πρέπει να πληρώνει και τις υποχρεώσεις της για το άρθρο 99 και δεν θα είναι λίγα αυτά τα χρήματα (ίσως και πάνω από 400.000 ευρώ).

 

To Top