Τα ελληνικά που μαθαίνουν οι ξένοι του Παναθηναϊκού και ο Άρης!

Τα τελευταία χρόνια το να ακούσει κάποιος ελληνικά στα αποδυτήρια του Άρη ήταν… είδηση. Δεκάδες ξένοι παίκτες πέρασαν από το Κλεάνθης Βικελίδης. Η κρίση, τα χρέη και η έλλειψη αδειοδότησης, έφεραν το ανάποδο σκηνικό. Ελάχιστοι οι ξένοι του Άρη, συντριπτική η πλειοψηφία των Ελλήνων.

Μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού οι ξένοι των κίτρινων. Μόλις πρόσφατα ο Πουλίδο παραιτήθηκε από αρχηγός, μια και επικαλέστηκε μετά από τέσσερα χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα ότι δεν μιλάει τα ελληνικά…

Την ίδια ώρα, η είδηση από την Αθήνα αναφέρει ότι: “όλοι οι ξένοι του Παναθηναϊκού- παίκτες και μέλη του τεχνικού επιτελείου- παρακολουθούν τις τελευταίες ημέρες μαθήματα Ελληνικών. Τα μαθήματα περίπου πριν από ένα μήνα και διεξάγονται στο προπονητικό κέντρο μετά από τις προπονήσεις μία με δύο φορές την εβδομάδα, ανάλογα με το πρόγραμμα της ομάδας και τις υποχρεώσεις των ποδοσφαιριστών”.

Το σκεπτικό είναι ότι και το ομαδικό πνεύμα ενισχύεται από την κοινή συμμετοχή σε δραστηριότητες, αλλά και η προσαρμογή στη χώρα και η ενσωμάτωση στη φιλοσοφία του συλλόγου διευκολύνονται και επιταχύνονται μέσα από την εκμάθηση της γλώσσας.

To Top