Τα… εμπόδια με Γαλανό και Κώνστα και η “ανοιχτή γραμμή” με Αρβανιτίδη

Η αγωνία κορυφώνεται για την “επόμενη μέρα” του Άρη. Σε ότι αφορά τις περιπτώσεις των Γιώργου Γαλανού, Θανάση Κώνστα και Γιώργου Αρβανιτίδη, τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όσο παρουσιάζονται… 

 

Σε ότι αφορά την πρόταση του Θανάση Κώνστα, όπως σημειώθηκε αμέσως μετά τη συνάντηση της Τετάρτης, υπάρχει μία επιφύλαξη για το κατά πόσο υπάρχουν πραγματικά τα χρήματα που επικαλείται ότι θα βάλει, μετά την επιστολή που παρουσίασε της αγγλικής τράπεζας. Όπως επίσης και από το γεγονός ότι ζήτησε διαβεβαιώσεις-εγγυήσεις΄από τους φορείς ότι η ομάδα θα εξασφαλίσει φορολογική-ασφαλιστική ενημερότητα για να παίξει στη Β’ εθνική.

Όπως πάντως μετέδωσε το συνδρομητικό κανάλι: “Την προσεχή Δευτέρα αναμένεται το αποτέλεσμα της «διελεύκανσης» της εγγυητικής επιστολής από αγγλική τράπεζα που προσκόμισε ο Θανάσης Κώνστας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν όντως υπάρχουν τα χρήματα, ύψους 2,5 εκ. ευρώ. Εφόσον όλα είναι αληθινά, τότε οι φορείς του Αρη θα κληθούν να αποφασίσουν αν θα του δώσουν τη διοίκηση της ΠΑΕ, ώστε μέσω του άρθρου 106ια να προχωρήσει το σχέδιό του.
Είναι χαρακτηριστικό πως ο κ. Κώνστας, είναι διατεθειμένος να υπογράψει χαρτί, βάση του οποίου θα διαβεβαιώνει πως η κίνησή του δεν έχει καμιά σχέση με τον Λάμπρο Σκόρδα, κάτι όμως που εύκολα μπορεί να το εξάγει κανείς, καθώς με την υπαγωγή στο 106 ο τέως πρόεδρος θα έχει σοβαρό προσωπικό πρόβλημα”.   

Σε ότι αφορά τον Γιώργο Γαλανό, υπάρχει μεν μία δυνατή τάση που προτιμάει την λύση της εκούσιας εκκαθάρισης και της Γ’ εθνικής, έγινε ένα μπαράζ συναντήσεων με τους οργανωμένους, αλλά και νομικούς αλλά υπάρχουν πολλά εμπόδια που την απομακρύνουν, ειδικά από την στιγμή που χάθηκε πολύς χρόνος.

Με τον Γιώργο Αρβανιτίδη υπάρχει “ανοιχτή γραμμή”, αλλά όλα εξαρτώνται από το΄ν ίδιο με την προϋπόθεση βέβαια, ότι θα εμφανίσει πρώτα την εγγυητική των 2,5 εκατ. ευρώ για το άρθρο 106ια.

Οι εξελίξεις λογικά θα τρέξουν σε ουσιαστική βάση από βδομάδα. Μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο Αρβανιτίδης αναμένεται να απεμπλακεί και τυπικά από τη Βέροια.

 

Ο κ. Αρβανιτίδης διατηρεί «ανοικτή γραμμή» με τον Παναγιώτη Στεφανίδη, από τον οποίο ενημερώνεται σε καθημερινή βάση για τα τεκταινόμενα του Αρη και συζητάνε φυσικά τον τρόπο εμπλοκής του στην «κίτρινη» ΠΑΕ.

 

Λέγεται πως το «σχέδιο» είναι σε αρκετά προχωρημένο στάδιο και προβλέπει ότι ο κ. Αρβανιτίδης θα γίνει το «αφεντικό» του Αρη παρουσιάζοντας την εγγυητική των 2.5 εκατ. για το άρθρο 106ια με ότι συνεπάγεται αυτό (δημιουργία νέας εταιρείας, τα χρέη του δημοσίου θα πάνε στα φυσικά πρόσωπα, ενώ σβήνονται τα υπόλοιπα χρέη). Από την άλλη, ο Παναγιώτης Στεφανίδης θα παραμείνει στην προεδρία της ΠΑΕ και πιθανόν να γίνει μία μίνι αναδιάρθρωση στο δ.σ με πρόσωπα της επιλογής Αρβανιτίδη.

To Top