Τα επόμενα βήματα για την τύχη του αγώνα Ατρόμητος – ΑΕΚ

Η αναμέτρηση στο Περιστέρι δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ κι έτσι η τύχη του αγώνα Ατρόμητος – ΑΕΚ θα κριθεί στα δικαστήρια.

Ο διαιτητής Μανούχος αποφάσισε ότι η αναμέτρηση δεν μπορούσε να διεξαχθεί λόγω αντικανονικότητας του αγωνιστικού χώρου, σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε με το ύψος του οριζόντιου δοκαριού.

Αρχικά, την υπόθεση θα εξετάσει ο αθλητικός δικαστής της Stoiximan Super League. Οι κλήσεις συνήθως γίνονται Τρίτη ή Τετάρτη και η εκδίκαση γίνεται μέσα στην εβδομάδα, ωστόσο ας κρατήσουμε μια επιφύλαξη για τους χρόνους λόγω της επέλασης του χιονιά (και) στην Αττική.

Μετά την απόφαση που θα πρέπει να εκδοθεί άμεσα, η υπόθεση δεν κλείνει οριστικά, αφού υπάρχει δικαίωμα έφεσης, η οποία εκδικάζεται από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, ενώ το θέμα μπορεί να φτάσει μέχρι και το Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο της Λοζάνης (CAS). Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση δεν μπορεί να τραβήξει πολύ χρονικά, αφού υπενθυμίζεται πως στις 12 Μαρτίου ολοκληρώνεται η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος και κατόπιν θα πρέπει να επικυρωθεί η βαθμολογία πριν την έναρξη των playoffs και των play out. Και η τύχη του συγκεκριμένου αγώνα είναι σημαντική τόσο για τη βαθμολογία ΑΕΚ και Ατρομήτου, όσο πιθανώς για το αν οι Περιστεριώτες θα παίξουν στα playoffs ή στα play out.

Ο Ατρόμητος κινδυνεύει να χάσει το παιχνίδι στα χαρτιά (0-3) όπως και να υποστεί αφαίρεση βαθμών λόγω υπαιτιότητας, αλλά προφανώς η ομάδα του Περιστερίου θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι δεν φέρει ευθύνη και πως έκανε ό,τι ήταν δυνατό μέσα στα 30 λεπτά που προβλέπει ο κανονισμός να διορθώσει το ζήτημα.

Η ΑΕΚ αναφέρει ότι απλώς ενημέρωσε τον διαιτητή ως όφειλε για μια παρατυπία των κανονισμών που διαπιστώθηκε και πως ουδέποτε αρνήθηκε να αγωνιστεί, με την απόφαση για μη διεξαγωγή του αγώνα να λαμβάνεται από τον διαιτητή Μανούχο που είναι και ο μόνος αρμόδιος για να αποφασίσει κάτι τέτοιο. Μένει να φανεί αν οι «κιτρινόμαυροι» θα επιδιώξουν να πάρουν το παιχνίδι στα χαρτιά λόγω αποκλειστικής υπαιτιότητας των γηπεδούχων, κάτι που έχει διαφανεί στις διαθέσεις τους μέχρι τώρα.

To Top