ΑΠΟΨΕΙΣ

Τα εργαλεία της διαπλοκής! “Εξαφάνισαν” γκολ και πέναλτι για τον Άρη! “Καθάρισμα” εν… ψυχρώ

Ο Άρης ήταν μέτριος αγωνιστικά χθες, έκανε λάθη σίγουρα, αλλά τα εργαλεία της… διαπλοκής του έκοψαν τον δρόμο! Εν… ψυχρώ. Κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Τι κι αν οι κιτρινόμαυροι- σε αντίθεση με άλλα γήπεδα κι άλλες ομάδες- υπερβάλαν εαυτό για να γίνει το ματς. Ο Άρης μόλις στο 7′ πέτυχε γκολ με τον Μπρούνο Γκάμα, κι όμως ακυρώθηκε γιατί η… παλάμη του Μπερτόγλιο, σε μια ούτως ή άλλως αμφίβολης αξιοπιστίας γραμμή (σ.σ. βλέπε ΑΕΚ-Άρης, πρώτο γκολ με Ροζ), ήταν χιλιοστά πιο έξω.

Στην συνέχεια ο Άρης κερδίζει πέναλτι στο γκρέμισμα του Γκάμα, όμως ούτε ο… Αγρινιώτης Βάτσιος (σ.σ. τα λέγαμε από την Παρασκευή, αλλά όλοι είπαν ότι πρέπει να το παίξουμε άνετοι κι… Ελβετοί), ούτε ο καμικάζι Μανούχος σκέφτηκαν το πιο απλό: να δουν τη φάση στο VAR. Τι… φοβήθηκαν;

Από την πρώτη στιγμή που βγήκε στο… άσπρο από το χιόνι χορτάρι του Κλεάνθης Βικελίδης ο Βάτσιος ήταν φανερό ότι ήθελε να “τελειώσει την δουλειά”. Να γίνει το ματς με κάθε κόστος και μετά ανέλαβε αυτός το… έργο.

Ναι, σίγουρα ο Άρης ήταν μέτριος. Φυσικά, ο Μάντζιος διάβασε λάθος το ματς… Π.χ. δεν ξεκινάς με φορ τον (από τραυματισμό) Μαντσίνι απέναντι σε μια ομάδα που περνάει τη σέντρα με… αιτήσεις και αργείς να φορτώσεις κέντρο-επίθεση  όταν κάνεις… πάρτι μεσοεπιθετικά. Κανείς επί παραδείγματι δεν κατάλαβε γιατί δεν ξεκίνησε ο Μάνος ή γιατί βγήκε ο Κάτσε.

Αλλά και πάλι, με αυτά τα όποια λάθη του, ο Άρης δικαιούται να φωνάζει: γκολ που εξαφανίστηκε, πέναλτι που θα έδινε, όπως ομολόγησε σε μια κρίση ειλικρίνειας και ο Κάκος! No comment…

Μ’ αυτά κι μ’ αυτά, ο Άρης χάνει τον Γκάμα άδικα από ένα ματς, γιατί φυσικά και δεν ήταν κίτρινη η ανατροπή του, πέταξε στα σκουπίδια δυο βαθμούς με την “ευλογία” των Βάτσιου, Μανούχου κι έχει άλλα τέσσερα ματς μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου για να μαζέψει από 8 έως 12 βαθμούς: Ολυμπιακό (εκτός), Ατρόμητο (εντός), ΠΑΟΚ (εκτός), ΟΦΗ (εντός).

Ο Άρης συνεχίζει στην καλύτερη χρονιά των τελευταίων τριάντα χρόνων. Αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Έδωσε 13 ματς μέσα σε 40 μέρες, με ντέρμπι (ΑΕΚ δυο φορές, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό), αγώνες σε λάσπη και βούρκο (Λαμία, Γιάννενα, Παναιτωλικό) και σε ακατάλληλα γήπεδα.

Το μόνο που επιβάλλεται είναι αυτό που “γράφτηκε” στα… ψιλά γράμματα του αγώνα με τον Παναιτωλικό; Από σήμερα και μετά θα δίνεται ένας αγώνας την εβδομάδα. Το μεγάλο πρόβλημα είναι το ωμό, κυνικό κυνήγι στο παρασκήνιο από ΕΠΟ και διαιτησία! Τα συμφέροντα για την έξοδο στην Ευρώπη είναι μεγάλα και ο Άρης κατόρθωσε το προφανές: Οι απόλυτα διαπλεκόμενοι ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός συμμαχούν για να βγάλουν εκτός τον Άρη!

Η κατάσταση είναι μονόδρομος: Να συσπειρωθεί ο Άρης και να βγουν προς τα έξω οι σφαγές και ο ρόλος της ΕΠΟ με τους ορισμούς των VAR αλλά και των Ελλήνων διαιτητών!

Από κει και πέρα, ψυχραιμία, μαχητικότητα και πίστη στην ομάδα!

To Top