ΑΠΟΨΕΙΣ

Τα «θέλω» και τα «πρέπει» της διοίκησης Γουλιέλμου για την επόμενη μέρα του Άρη

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Άρη μπορεί να ολοκληρώθηκαν πριν δύο εβδομάδες, όμως οι επικεφαλής της ΚΑΕ βρίσκονται σε… αναμμένα κάρβουνα.

Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Από την επόμενη μέρα κιόλας ζητούμενο ήταν και παραμένει το «αύριο» και πως θα πορευτεί ο σύλλογος, τόσο αγωνιστικά, όσο και οικονομοδιοικητικά, τομείς που αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία.

Τα θέματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης είναι αρκετά, με τη διοίκηση να έχει το «γνώθι σαυτόν» προχωρώντας σε κινήσεις ήδη από τους προηγούμενους μήνες, όμως πλέον καλείται να δράσει άμεσα και αποτελεσματικά, καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν.

Ποια είναι τα βασικά θέματα όμως που απασχολούν τους «κιτρινόμαυρους» και τα οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους;

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ

Υπάρχουν οκτώ φορτωμένα ban στην πλάτη του Άρη από τη FIBA, τα οποία πρέπει να διευθετηθούν άμεσα για να μπορέσει να δημιουργηθεί το κατά το δύναμιν μια ανταγωνιστική, αποτελεσματική και ελκυστική ομάδα τη νέα σεζόν, που θα μπορέσει να έχει μια πιο ήρεμη χρονιά μέσα στο παρκέ. Ο Άρης έχει έρθει σε καταρχήν συμφωνίες με κάποιους από τους παίκτες των ban, τις οποίες (κακώς) δεν έχει ενεργοποιήσει/καταθέσει στη FIBA, καθώς περιμένει να συμφωνήσει με όλους πρώτα και μετά να προχωρήσει. Και φυσικά όταν και αν επιτευχθεί η άρση του ban, θα πρέπει οι συμφωνίες αυτές να τηρούνται πιστά, καθώς σε διαφορετική περίπτωση η ποινή θα επανέλθει.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ & ΡΟΣΤΕΡ

Άμεσα θα πρέπει να κλείσει το θέμα του προπονητή –σε πρώτο πλάνο είναι η παραμονή του Γιάννη Καστρίτη– προκειμένου να δημιουργηθεί το αγωνιστικό πλάνο της νέας σεζόν. Βέβαια θα (πρέπει να) σχεδιαστούν δύο πλάνα: Ένα με ban, δηλαδή με την ισχύ του απαγορευτικού/περιορισμού μεταγραφών και ένα χωρίς, δηλαδή επιλογή παικτών από την ελεύθερη αγορά. Σαφώς και υπάρχουν παίκτες, είτε Έλληνες είτε ξένοι, που θα εξυπηρετούν και τις δύο περιπτώσεις. Όμως οι διοικούντες του Άρη και σε συνεννόηση με τον προπονητή οφείλουν να αρχίσουν να γεμίζουν το ρόστερ, ξεκινώντας καταρχήν με ανανεώσεις παικτών που ήταν φέτος στην ομάδα και οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν και στη νέα σεζόν.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΧΟΡΗΓΙΑ

Για να προϋπάρξουν τα ανωτέρω θα πρέπει φυσικά να βρεθεί και… ζεστό χρήμα. Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ, Δημήτρης Γουλιέλμος δεν είναι οικονομικός «κολοσσός» -το έχει τονίσει πολλάκις και ο ίδιος- και αναζητεί μαζί με τους συνεργάτες του στηρίγματα. Το πιο βασικό και πρωτεύον είναι η κεντρική χορηγία, που κατά τη φετινή σεζόν απουσίαζε μέχρι τα τέλη Μαρτίου, όταν και ανακοινώθηκε η συμφωνία με την εταιρεία «Welcome». Για τη νέα σεζόν ο Άρης οφείλει να κλείσει έγκαιρα (και) αυτό το ζήτημα, το οποίο βρίσκεται τη δεδομένη χρονική στιγμή σε καλό στάδιο. Εκτός του κεντρικού χορηγού, αναζητούνται και οι καλύτερες δυνατές συμφωνίες και με τις «μικρές» χορηγίες, που δίνουν επίσης σημαντική οικονομική ανάσα.

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ

Αυτό είναι ένα ζήτημα που δεν εξαρτάται άμεσα από τον Άρη, όμως αποτελεί ένα πολύ μεγάλο χρηματικό βοήθημα για να «βγει» η χρονιά. Οι «κιτρινόμαυροι» στηρίζουν την κεντρική διαχείριση σε μια κοινή τηλεοπτική στέγη για όλες τις ομάδες της Basket League, όμως το θέμα δείχνει προς ώρας, και δεδομένων όλων όσων συμβαίνουν στο ελληνικό μπάσκετ, δυσεπίλυτο. Βέβαια, υπάρχει συμβόλαιο με την ΕΡΤ και ο Άρης έχει μια βάση για να πατήσει και να προχωρήσει κατά βούληση.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ

Η γενικότερη οικονομική στήριξη στον Άρη είναι ένα βασικό ζητούμενο. Εκτός των κινήσεων που γίνονται και θα γίνονται για την επόμενη μέρα, πρέπει παράλληλα η ΚΑΕ να καλύπτει τα παλιά χρέη που δημιουργήθηκαν επί διοίκησης Λάσκαρη. Πρόκειται για τις δόσεις του Άρθρου 99 αλλά και οφειλές σε παίκτες και προπονητές εκτός αυτού (π.χ. Πρίφτης, Τσαϊρέλης κ.α.). Στους 14 μήνες διοίκησης ο Δημήτρης Γουλιέλμος δεν έχει πάψει να αναζητεί «συμπαίκτες» στο οικονομικό κομμάτι. Το ίδιο κάνει ακόμα και σήμερα συνεχίζοντας στον ίδιο δρόμο, ενώ δεν αποκλείεται η αναζήτηση αυτή να επισημοποιηθεί σύντομα, προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη ανταπόκριση από οποιονδήποτε θέλει και δύναται να βοηθήσει.

ΥΓ: Στην τελική ευθεία έχει μπει η οριστική παραχώρηση του Παλέ από την Πολιτεία στον Άρη, με τη λύση του γηπεδικού ζητήματος να δημιουργεί προϋποθέσεις για σημαντικά έσοδα.

ΥΓ2: Η συγκρότηση ενός νέου ΔΣ, καθώς έχουν δημιουργηθεί «τρύπες» που πρέπει να καλυφθούν από άτομα που γνωρίζουν άριστα την κατάσταση γύρω από το ελληνικό μπάσκετ.

To Top