ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Τα… ιδιαίτερα του Μάντζιου στον Σούντγκρεν για την άμυνα

Έγινε μεγάλη κουβέντα πέρσι για το αν ο Ντάνιελ Σούντγκρεν μπορεί να αμυνθεί και να ανταπεξέλθει σε έναν σχηματισμό με τέσσερις στην άμυνα. Κυρίως, γιατί προερχόταν από μία ομάδα, στην οποία είχε συνηθίσει να παίζει ως… φουλ μπακ.

Πριν έρθει στον Άρη, ο Σουηδός ήταν το βασικό δεξί φουλ-μπακ της ΑΙΚ Στοκχόλμης με καθοριστική προσφορά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος του 2018, έπειτα από αρκετά χρόνια.

Στο πρώτο διάστημα της παρουσίας του στον Άρη έδειχνε πως ήθελε πολύ περισσότερο χρόνο προσαρμογής στο νέο ρόλο που είχε τους κιτρινόμαυρους, αυτού του δεξιού μπακ, καθώς οι αρμοδιότητές του στον αγωνιστικό χώρο ήταν περισσότερο στoχευμένες στο αμυντικό κομμάτι.

Ο Άκης Μάντζιος και οι συνεργάτες του δουλεύουν αρκετά με τον Ντάνιελ Σούντγκρεν πάνω στο αμυντικό σκέλος. Αναγνωρίζουν πως η αγωνιστική απραξία των τελευταίων μηνών, όταν και ήταν εκτός ομάδας δεν τον βοήθησαν σε αυτό, επομένως ρίχνουν το βάρος πάνω του, προκειμένου να μπορέσει σύντομα να ανταποκρίνεται σε πολύ καλό βαθμό αμυντικά.

Ήδη τα πρώτα δείγματα έχουν ικανοποιήσει τον προπονητή του Άρη, ειδικά οι εμφανίσεις του στα δύο τελευταία επίσημα ματς της ομάδας, με Απόλλων Σμύρνης και Αστέρα Τρίπολης. Ο 29χρονος μπακ έχει μειώσει τα λάθη του, είναι πιο συγκεντρωμένος, ωστόσο, σίγουρα χρειάζεται ακόμα μπόλικη δουλειά για να φτάσει στο επίπεδο που όλοι επιθυμούν στην ομάδα, ως προς τις εμφανίσεις του σαν δεξί μπακ.

To Top