Τα “ιερά τέρατα” υποκλίθηκαν στον Γκάλη και κατέθεσαν την “ψυχή” τους!

Tόσοι εκλεκτοί καλεσμένοι, όλοι για να υποκλιθούν τον Νίκο Γκάλη. Όλοι είχαν μια κουβέντα (ή μήπως περισσότερες…) να πουν.

Φάγαμε τα καλύτερα χρόνια της ζωής μας, γνωρίσαμε τεράστιες χαρές και ο Άρης κατάφερε από αθλητικό σωματείο να επιδράσει κοινωνικά στην πόλη για να κλείνουνε τα καταστήματα», τόνισε ο «ξανθός» με τον Γιάννη Ιωαννίδη να πρόσθεσε αναφερόμενος στον Γκάλη πως: “Δόξασε τον Άρη και δυστυχώς αργήσαμε να τον τιμήσουμε αλλά σήμερα θα τιμηθεί και από τον Άρη και από την Πολιτεία”, ενώ ο Λάζαρος Λέτσιτς εμφανώς συγκινημένος υπογράμμισε: “Ήρθα, έμεινα και γέρασα. Φάγαμε γλυκό ψωμάκι λόγω του Γκάλη”.

Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τους ανθρώπους που με κάλεσαν εδώ. Χαίρομαι πάρα πολύ και είναι μεγάλη τιμή να βρίσκομαι στην τεράστια εκδήλωση προς τιμήν του Νίκου Γκάλη. Κάποιες φορές τον αντιμετώπισα και απλά προσπαθούσαμε να παίξουμε άμυνα. Απλά προσπαθούσαμε όμως, όχι ότι τα καταφέρναμε κιόλας»!

«Γύρισα σπίτι μου, αυτό είναι το σπίτι μου, όλοι το ξέρουν», είπε αρχικά ο Ντορόν Τζάμσι για να συνεχίσει: «Κοιμήθηκα καλά μετά από 2 βδομάδες γιατί χθες κατάλαβα ότι δεν θα αντιμετωπίσω τον Γκάλη!  Εκτιμώ αυτές τις στιγμές τα μικρά παιδιά έβλεπαν τον Γκάλη, τον θαύμαζαν  αλλά δεν μπορούσαν να καταλάβουν πόσο μεγάλη δουλειά έκανε για να γίνει αυτός ο απίστευτος παίκτης. Ότι και να πω για τον Νίκο αλλά και για τον κόσμο του Αρη θα είναι λίγο”. Στο τέλος ο Τζάμσι αποχαιρέτησε και με άπιαστα ελληνικά: «Σας αγαπάω. Ευχαριστώ πολύ».

Ο Ντίνο Ράτζα είπε«Καταρχήν είμαι σε σούπερ κατάσταση. Και μόνο που είναι εδώ νιώθω τεράστια χαρά. Είναι ένα μέρος που μου θυμίζει υπέροχες στιγμές.  Θυμάμαι την απίστευτη ατμόσφαιρα με τα κίτρινα χαρτάκια πριν το τζάμπολ. Ευχαριστώ όλους όσους με κάλεσαν και μου έδωσαν την ευκαιρία να τιμήσω τον Νίκο Γκάλη αλλά και να μοιραστώ αυτή την βραδιά με μερικούς από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη. Ήταν πραγματικά απίστευτος. Είχε την απίθανη ικανότητα να βρίσκεται στον αέρα για πολύ ώρα όσο κανένας άλλος παίκτης».

Ο Αλεξάντερ Σάσα Βολκόφ τόνισε: «Είμαι έτοιμος να παίξω μπροστά σε αυτόν τον υπέροχο κόσμο. Είναι πανέμορφη  η γιορτή. Είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών. Είναι αυτός που έκανε την Ελλάδα υπερδύναμη,  που άλλαξε το ευρωπαϊκό μπάσκετ και που μεγαλούργησε την ομάδα του τον Αρη.  Πάντα λέω στα παιδιά μου ότι είμαι πανευτυχής και υπερήφανος  που είχα την τιμή να παίξω με αυτόν τον αθλητή και ακόμη πιο ευτυχής που  έστω και για ένα χρόνο τον είχα συμπαίκτη στον Παναθηναϊκό».

Ο Στόγιαν Βράνκοβιτς είπε: «Αγαπάω τον κόσμο. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ για τον Νίκο. Ήμουν πολύ περήφανος που έπαιξα στον Αρη με τον Γκάλη και τον Γιαννάκη, μπροστά σε αυτόν τον κόσμο!».

Ο Γιώργος Σιγάλας δήλωσε στο πλαίσιο της εκδήλωσης για τον «Νικ»: «Είχα την τύχη να είμαι μέλος αυτής της μεγάλης ομάδας για τέσσερα χρόνια, όπως και να βρεθώ αντίπαλος του Νίκου Γκάλη. Είχα την τύχη να μου υπογράψει μια φανέλα του. Νιώθω τιμή που είμαι ένα κομμάτι της σημερινής εκδήλωσης. Ευχαριστώ την ΚΑΕ Αρης και τον Νίκο Γκάλη».

Ο Στιβ Γιατζόγλου τόνισε: “Δεν είναι η μέρα για να δακρύσω γιατί σήμερα τιμάμε για την Ελλάδα τον δικό μας Μάικλ Τζόρνταν. Ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί μου έβαλε 50 πόντους στην μούρη αλλά ας το ξεχάσουμε αυτό και ο Άρης παρά τα προβλήματα μπορεί να διοργανώσει αυτή την εκδήλωση και σήμερα αυτός ο κόσμος δίνει ένα μεγάλο μήνυμα”.

Ο Ντέιβιντ Στεργάκος τόνισε: “Προσπάθησα να τον αντιμετωπίσω. Μας έχει κάνει όλους περήφανους”, ενώ αμέσως μετά ο Μπάνε Πρέλεβιτς αντίπαλός του στο Αλεξάνδρειο στα τοπικά ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ πρόσθεσε: “Ευχαριστώ την ΚΑΕ Άρης για την πρόσκληση”, ενώ ο Τζον Κόρφας αρκέστηκε: “Ο καλύτερος αντίπαλος που είχα ποτέ στην ζωή μου”. Και τέλος ο Λευτέρης Κακιούσης κατέληξε: “Βρισκόμαστε εδώ σήμερα για να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε μας και στα νέα παιδιά”.

Ο Παναγιώτης Φασούλας ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε: «Εζησα καλές και κακές στιγμές σε αυτό το γήπεδο αλλά θέλω να τις θυμάμαι όλες γιατί ήταν μοναδικές. Ευχομαι στους φίλους του Αρη να τις ξαναζήσουν».

Ο λόγος στον Αργύρη Καμπούρη, ο άνθρωπος που με τις δύο δικές του βολές διαμόρφωσε το τελικό 103-101 επί της ΕΣΣΔ στο ΣΕΦ που σημείωσε: “Μεγάλο ευχαριστώ στον Νίκο, κερδίσαμε πάρα πολλά δίπλα του, ένας Κολοσσός του ευρωπαϊκού μπάσκετ και προσωπικά ένα μεγάλο ευχαριστώ”.

Ο Νίκος Σταυρόπουλος παραδέχθηκε για την πρόσκληση που του έγινε: “Δεν υπήρχε στιγμή να μην ήμασταν εδώ”, ενώ ο Μέμος Ιωάννου που ήταν ο μόνος που είχε υπάρξει κατά σειρά αντίπαλος, συμπαίκτης του αλλά και προπονητής του για έναν παιχνίδι του Άρη στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος δεν έκρυψε πως: “Όλες οι περιπτώσεις ήταν δύσκολες. Οι καταστάσεις ήταν τραγικές”.

Μετά τον Χάρη Παπαγεωργίου τον λόγο πήρε ο Μιχάλης Γιαννουζάκος: «Θα ήθελα πρώτα απ’ όλα να συγχαρώ αυτούς που διοργάνωσαν αυτή την απίστευτη εκδήλωση. Για τον Νίκο Γκάλη ότι και να πω είναι λίγο. Θέλω μόνο να αναφέρω κάτι που μου έκανε τεράστια εντύπωση. Όταν ήρθε στην ομάδα φορούσε το νούμερο 7.  Όταν ήρθα εγώ στον Αρη του είπα πως σε όλες τις προηγούμενες ομάδες μου φορούσα το συγκεκριμένο νούμερο. Όταν τον ρώτησα αν μπορώ να μπορώ να πάρω το «7» μου είπε κατευθείαν: «Φυσικά και μπορείς να το πάρεις».  Τότε πραγματικά τρελάθηκα…”.

Ο Όντι Νόρις που θυμήθηκε κάτι από τις μάχες του με τον Άρη ως αντίπαλος με την φανέλα της Μπαρτσελόνα και του Περιστερίου για να παραδεχθεί και να θυμηθεί όσον αφορά τον Γκάλη. “Ήταν δύσκολο κάθε φορά που ερχόμουνα εδώ αφού αν και ήταν ένα όμορφο μέρος ήξερα ότι δεν τους άρεζε που ήμουνα εδώ. Ωστόσο μετά από παιχνίδι Άρης-Μπαρτσελόνα μπήκα μέσα στο λεωφορείο του Άρη και του είπα ότι βάφτισα τον γιο μου Νίκ χάρη σε σένα”.

Ο Τζόρντι Βιγιακάμπα παραδέχθηκε ότι: “Ήταν φανταστικό το αφιέρωμα στα όσα απίστευτα έκανε ο Νίκος Γκάλης με τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας, του Αρη. Ολο το γήπεδο φώναζε: “είσαι θεός, είσαι θεός” και δεν σταματούσε. Τον θαυμάζω”!

To Top