ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τα καμπανάκια στην εκκαθάριση, το νομικό… λάστιχο της χώρας και το θέμα των χρεών της Λάρισας

Πάνω στην πλάτη του Άρη έχουν γίνει πολλά “παιχνίδια”, τα οποία τα πλήρωσε ακριβά ο σύλλογος. “Παιχνίδια” είτε εντός, είτε εκτός των τειχών, από “φίλους” κι εχθρούς.

Πρόσφατο παράδειγμα η συντεταγμένη προσπάθεια… υπνωτισμού του κόσμου του Άρη, το περασμένο καλοκαίρι, όταν παρουσιάζονταν “όλα τακτοποιημένα” και εκφραζόταν η “βεβαιότητα συμμετοχής στην Φούτμπολ λιγκ” και τελικά οι κιτρινόμαυροι έμειναν στα κρύα του λουτρού, μια και αποδείχθηκε στην πράξη ότι ο εφησυχασμός δεν είναι καλός σύμβουλος, ειδικά όταν προέρχεται από τους γνωστούς… κωλοτούμπες, καιροσκόπους και εμπόρους ελπίδας. Αυτό κανείς δεν μπορεί να το ξεχάσει,

Πιο παλιά μήπως, ο Άρης δεν είχε πληρώσει ακριβά, τις αλλαγές νόμων, κανονισμών και την ερμηνεία τους κατά το δοκούν και πάντα εις βάρος του;

Στο θέμα της εκκαθάρισης ηχούν όχι ένα, αλλά πολλά καμπανάκια, με βάση μάλιστα το κακό νομικό πλαίσιο της ποδοσφαιρικής Ελλάδας, όπου οι νόμοι “διαβάζονται” πολλές φορές με ελαστικότητα που θυμίζει… Κομανέτσι, προκειμένου να εξυπηρετηθούν συμφέροντα.

Ήδη εδώ και 48 ώρες έχουν ειπωθεί πολλά, υπάρχουν αντικρουόμενες νομικές ερμηνείες ενώ προέκυψε η… ευαισθησία της γνωστής και μη εξαιρετέας Μαρούπα (η οποία σε κάθε περίπτωση είναι μέλος θεσμικού οργάνου, της ΕΕΑ και όχι μια απλή νομικός)…

Ένα είναι σίγουρο: ο Άρης πρέπει να έχει τα μάτια του ΟΡΘΑΝΟΙΧΤΑ, τις κεραίες του επίσης ανοιχτές και επιβάλλεται να επιδείξει αντανακλαστικά.

Στην Αλκμήνης, οι άνθρωποι του ποδοσφαιρικού τμήματος τονίζουν ότι “έχουν γνώση οι φύλακες” και κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Αυτό δηλαδή που περιμένει όλος ο κόσμος. Δεν χρειάζονται λόγια, αλλά πράξεις. Και εάν κρίνουμε από τις πράξεις στο αγωνιστικό μέρος, υπάρχει η αίσθηση ότι στο τέλος ο Άρης θα πετύχει το αυτονόητο, να βρεθεί δηλαδή με την έναρξη της νέας περιόδου και πάλι στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, ένα σκαλί πιο πάνω από αυτό που βρίσκεται σήμερα.

Από κει και πέρα, σε ότι αφορά το θέμα της δικαστικής νίκης τεσσάρων ποδοσφαιριστών της ΑΕΛ, για χρέη του παρελθόντος, μετά από προσεκτική ανάγνωση του σκεπτικού του δικαστηρίου, διαφοροποιείται η εικόνα που παρουσιάστηκε αρχικά από το ρεπορτάζ αθηναϊκού σάιτ, σύμφωνα με το οποίο “δικαστήριο αναγνώρισε τις οφειλές σε παίκτες από ΠΑΕ που εκκαθαρίστηκε”.

Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά χρέη του Ερασιτέχνη και όχι της (εκκαθαρισμένης) ΠΑΕ. Αυτό ξεκαθαρίζει το σκεπτικό του δικαστηρίου, το οποίο πάντως αναγνωρίζει άμεση σχέση με την Ερασιτεχνική ΑΕΛ.

Σε πρώτη ανάγνωση το συγκεκριμένο περιστατικό δεν αφορά άμεσα τον Άρη, αλλά με βάση τα όσα αναφέραμε παραπάνω για το νομικό… λάστιχο της χώρας και ειδικά από τη στιγμή που αναγνωρίζεται από το δικαστήριο κοινός τόπος ο Ερασιτέχνης για την νέα ΠΑΕ (ενδεχομένως και για την προηγούμενη χρεωμένη) είναι επιβεβλημένο οι νομικοί των κιτρινόμαυρων να κοιτάξουν προσεκτικά και το παραμικρό γκρίζο σημείο, όσο υπάρχει ο χρόνος και όσο υπάρχουν παραδείγματα, προκειμένου να είναι σε εγρήγορση.

Ο εφησυχασμός πρέπει να είναι… απαγορευμένη λέξη στον Άρη.

To Top