ΑΠΟΨΕΙΣ

Τα λάθη του, τα πάθη του…

Ο Άρης είναι η μοναδική ομάδα του φετινού πρωταθλήματος, που χάνει τα ματς από τα δικά του λάθη και όχι γιατί ο αντίπαλος είναι καλύτερος από αυτόν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ή θα χρειαστεί να συμβάλλουν στην ήττα του οι διαιτητές…

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με 300+ ειδικά στοιχήματα σε κάθε αγώνα του Άρη!

Η τρίτη φετινή ήττα είναι και πάλι αποτέλεσμα των λαθών του ίδιου του Άρη και της επιπολαιότητάς του στις τελικές προσπάθειες. Το χαμένο πέναλτι τα έκρινε όλα, σε ένα χρονικό σημείο που η ομάδα του Πάκο Ερέρα πίεζε σε βαθμό, που το γκολ… μύριζε. Όμως το κακό χτύπημα του Χαμζά Γιουνές, ήταν και αυτό που τα καθόρισε όλα στο Κλεάνθης Βικελίδης. Διότι αν ο Άρης έπαιρνε το προβάδισμα, δύσκολα θα δεχόταν την ισοφάριση.

Είναι χαρακτηριστικό πως από τις λάθος μεταβιβάσεις, πάσες και προσπάθειες των παικτών του Άρη, οι “κιτρινόμαυροι” έφτασαν φέτος τα 295 λάθη στο παιχνίδι τους. Δηλαδή, περίπου στα 42 στον αγώνα. Ξάνθη και Παναιτωλικός έχουν τα περισσότερα με 304 και ακολουθούν Ατρόμητος με 301 και ΟΦΗ με 298. Με εξαίρεση τον Ατρόμητο, καμία από τις άλλες ομάδες δεν έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα. Κάτι που σημαίνει πως ο Άρης πρέπει να βελτιωθεί σημαντικά σε αυτό το κομμάτι, διότι αδικεί τον εαυτό του,

Συν του ότι για ακόμα ένα ματς δεν… τράβηξαν στον βαθμό που θα περίμενε κανείς τα λεγόμενα και ως… βαριά χαρτιά του φετινού Άρη. Η κούραση έκανε την εμφάνισή της στο δεύτερο ημίχρονο σε βαθμό ενοχλητικό, ίσως και για πρώτη φορά τόσο έντονα στο φετινό πρωτάθλημα. Τη λύση σαφέστατα θα πρέπει την βρει σε αυτό ο Πάκο Ερέρα και οι συνεργάτες του.

Ο Ματέο Γκαρσία δεν είχε κουράγιο στο τελευταίο μισάωρο του αγώνα, έκανε συντήρηση δυνάμεων και επιλεγμένες ενέργειες γιατί δεν μπορούσε. Ο Μπρούνο Γκάμα απλά “γονάτισε” από την κούραση και εξαφανίστηκε.

Όσον αφορά το πέναλτι, νομίζω πως όλοι είδαν την προσπάθεια του Τζανακάκη να μαζέψει το χέρι του και τη στιγμή που τον βρίσκει η μπάλα να είναι κολλημένο στο σώμα του! Καμία παράβαση στο “δώρο” του Ιταλού ρέφερι στον ΠΑΟΚ.

ΥΓ: Κρατάω την φοβερή ατμόσφαιρα του Κλεάνθης Βικελίδης, τον κόσμο του Άρη που έκανε sold out χθες και φυσικά το ζεστό χειροκρότημα μετά το τέλος του αγώνα και η υπόσχεση στην ομάδα που θα είναι μονίμως στο πλευρό της. Ο κόσμος του Άρη δίδαξε πολιτισμό. Απέδειξε πως ακόμα και οι έδρες που… βράζουν, μπορούν να εγγυηθούν την ομαλή διεξαγωγή ενός αγώνα. Άγνωστη λέξη βέβαια για τους “επιστήμονες” του Βορρά και του Νότου…

ΥΓ1: Για τον φετινό Άρη δεν έχει χαθεί τίποτα, παρά μόνο μία “μάχη” στον “μαραθώνιο” του πρωταθλήματος. Ακολουθεί το ντέρμπι με την ΑΕΚ, εκεί όπου πρέπει να εμφανιστεί βελτιωμένος.

ΥΓ.2: Το κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ, σε καμία των περιπτώσεων, δεν θα κάνει πιο εύκολο του έργο του Άρη, καθώς και η ΑΕΚ «καίγεται» για τους βαθμούς της νίκης

ΥΓ.3: Λογικό κι αναμενόμενο να έχει πέσει σημαντικά η ψυχολογία των παικτών του Άρη, όμως είναι θετικό που έχει «πληγωθεί», ο ποδοσφαιρικός τους εγωισμός, τον οποίο καλούνται να βγάλουν στο γήπεδο.

 

 

 

 

To Top