Τα λονδρέζικα ντέρμπι στη Boxing Day πάνε… κουτί στην Άρσεναλ! (video)

Με πέναλτι του Λακαζέτ, άπιαστο φάουλ του Τζάκα και γκολ… ποίημα του Σακά, η Άρσεναλ επαλήθευσε την παράδοση και νίκησε 3-1 την Τσέλσι που «ξύπνησε» αργά.

Boxing Day και ντέρμπι στο Λονδίνο σημαίνουν… νίκη για την Άρσεναλ κι αυτό επιβεβαιώθηκε και σήμερα, μετά την εντυπωσιακή όσο και… επεισοδιακή νίκη της με 3-1 επί της Τσέλσι, για την 15η αγωνιστική της φετινής Premier League…

Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή ήταν η 11η νίκη σε 12 παιχνίδια που έχουν λάβει χώρα σε ανάλογη περίσταση ανάμεσα στους «κανονιέρηδες» και τις έτερες ομάδες της πρωτεύουσας, με μοναδική ήττα μια από την σημερινή τους αντίπαλο το μακρινό 1974, με 2-1 στο «Χάιμπουρι»!

Οι «μπλε» ήταν εκείνοι που έφτασαν πρώτοι κοντά στο γκολ, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μάουντ να βρίσκει στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού του Λένο, στο 13ο λεπτό.

Δεν τα κατάφεραν ωστόσο, με την Άρσεναλ να «απαντάει» στο 27’, με τον Σμιθ-Ρόου να μην μπορεί να βάλει την προβολή στο γέμισμα του Μπεγερίν.

Έξι λεπτά μετά, όμως, από το απρόσεκτο μαρκάρισμα του Τζέιμς στον Τίρνι και την χρήση VAR καταλογίστηκε πέναλτι, το οποίο και μετέτρεψε σε γκολ ο Λακαζέτ, για το 1-0 στο 34’!

Ενώ δέκα λεπτά αργότερα από μια ακόμα «στημένη» φάση και την υπέροχη απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τζάκα, η οποία δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Μεντί, οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 2-0!

Αυτό, μάλιστα, ήταν το πρώτο φετινό τέρμα του Ελβετού αρχηγού της Άρσεναλ καθώς επίσης και το πρώτο της ομάδας του απέναντι στην Τσέλσι με φάουλ από το… 2004 και μια εκτέλεση τότε του Ανρί.

Στην επανάληψη, βέβαια, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά, πίεσαν ψηλά, αλλά είδαν ξανά τον αντίπαλό τους να σκοράρει κι όχι αυτοί…

Καθώς στο 56’ ο Σακά έκανε μια σέντρα-σουτ από θέση μέσα δεξιά, με την μπάλα να καταλήγει στο βάθος της εστίας του Μεντί, για το 3-0 στην… τρίτη τελική της ομάδας του Μικέλ Αρτέτα στο ματς!

Με την ψυχολογία τους στα… ουράνια οι παίκτες της Άρσεναλ έχασαν μια ακόμα ευκαιρία, με τον Μεντί να βγάζει το εντυπωσιακό ανάποδο «ψαλιδάκι» του Μαρτινέλι, στο 65ο λεπτό.

Οι παίκτες του Φρανκ Λάμπαρντ έκαναν αισθητή την παρουσία του στα αντίπαλα καρέ δέκα λεπτά μετά, με την άστοχη όμως κεφαλιά του Τιάγκο Σίλβα. Ενώ ανάλογη εξέλιξη υπήρξε και στην κεφαλιά του Άμπραχαμ στο 80ο λεπτό…

Ακολούθησαν δύο χαμένες ευκαιρίες για το 4-0, με τον Μεντί να διορθώνει δικό του λάθος και να αποκρούει με το ένα χέρι το φαλτσαριστό σουτ του Λακαζέτ, στο 83′. Για να έρθει μετά το κόρνερ ένας «κεραυνός» του Ελνένι που σταμάτησε ωστόσο στο δοκάρι της αντίπαλης εστίας.

Αντιθέτως, ο Άμπραχαμ κατάφερε στο 86ο λεπτό να σκοράρει με πολύ ωραίο τελείωμα, μετά από σέντρα του Χάντσον-Οντόι από δεξιά, με το γκολ να κατακυρώνεται μέσω VAR και να δίνει νέο ενδιαφέρον στο ματς…

Ενδιαφέρον που θα γινόταν ακόμα μεγαλύτερο, αν ο Ζορζίνιο ευστοχούσε στο πέναλτι που κέρδισε ο Μάουντ από τον Μάρι, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων! Ωστόσο, ο Λένο έπεσε σωστά αριστερά, απέκρουσε και παράλληλα το 3-1 διατηρήθηκε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Μάικλ Όλιβερ.

Έτσι, οι μεν νικητές έκαναν… σεφτέ μετά από επτά συνεχόμενες αγωνιστικές χωρίς «τρίποντο», ανεβαίνοντας στην 14η θέση, οι δε ηττημένοι είναι έκτοι αλλά με έναν βαθμό απόσταση από την τέταρτη Έβερτον.

To Top