ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Τα μείον στο… ταμείο: Αργή σκέψη, ελάχιστη πίεση,ψάχνει τον ρυθμό του ο Ματίγια

Στην πρόβα τζενεράλε του Άρη κόντρα στον Βόλο, η ομάδα του Μίχαελ Ένινγκ αναζήτησε λύσεις επιμένοντας σε ένα σύστημα 4-3-3, με την επιστροφή του Χαβιέ Ματίγια.

Τα μείον στο… ταμείο είναι ξεκάθαρα. Αργή σκέψη, ελάχιστη πίεση,ψάχνει τον ρυθμό του ο Ματίγια. Ο Ισπανός του Άρη επέστρεψε μετά τον τραυματισμό του, αλλά τελικά αποδείχθηκε εκτός ρυθμού, δεν είχε την σπιρτάδα που απαιτεί ο ρόλος και δεν έδωσε αυτά που περίμενε η ομάδα. Ο Ένινγκ τον τοποθέτησε ξανά σε ρόλο χαφ-οργανωτή μπροστά από τα στόπερ και ο Τζέγκο προωθήθηκε ως εσωτερικός μέσος με τον Σάσα.

Στην πράξη το  4-3-3 δεν λειτούργησε χθες, ο Άρης ήταν αργός στην σκέψη και στην εκτέλεση και υστέρησε στην πίεση ψηλά, σε σχέση με τα υπόλοιπα φιλικά παιχνίδια. Με πολλά προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο ο Άρης με σχεδόν μηδενική δημιουργία, πολλά λάθη και επιπολαιότητα στο παιχνίδι του.

Δεν πίεσε ψηλά, πήρε ελάχιστες “μπάλες”, μπλοκαρίστηκε από το συνεχές πρέσινγκ των παικτών της θεσσαλικής ομάδας. Καλύτερος και πιο ορεξάτος ο Βόλος, με σωστές αποστάσεις των γραμμών και έξυπνο παιχνίδι, βγαίνοντας γρήγορα μπροστά και δημιουργώντας αρκετά προβλήματα στον Άρη.

Σε σχέση με τα άλλα φιλικά, ο Άρης δεν πίεσε ψηλά, δεν είχε αυτοματισμούς και τελικά έφυγε με την ισοπαλία από τον Βόλο στο τελευταίο φιλικό. Γενικότερα, η λειτουργία της μεσαίας γραμμής με την παρουσία και των Τζέγκο, Σάσα δεν έδωσε αυτά που ήθελε η ομάδα.

Στοιχεία που καταγράφηκαν από τον Μίχαελ Ένινγκ και τους συνεργάτες του και αναμένεται να βρουν λύση μέχρι την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων της ομάδας.

To Top