ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Τα οικονομικά «αγκάθια» που δυσκολεύουν την περίπτωση Πιούριφοϊ – Όλα τα δεδομένα

Όσο περνούν οι μέρες, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να βρεθεί εγκαίρως η χρυσή τομή με την πλευρά του Δημήτρη Πρίφτη, που είναι το βασικό “αγκάθι” για την άρση της απαγόρευσης των μεταγραφών από τη FIBA, μαζί με την έκδοση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας. Με τα σημερινά δεδομένα, θεωρείται πολύ δύσκολο να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια και να είναι διαθέσιμος ο Ντάνζελ Πιούριφοϊ για το κυριακάτικο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πατρών.

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με τον πρώην προπονητή του Άρη, όμως ακόμη δεν έχει υπάρξει λύση. Ακόμη πάντως κι αν οι δυο πλευρές συμφωνήσουν, σε διακανονισμό για την καταβολή των οφειλομένων, η κιτρινόμαυρη ΚΑΕ θα πρέπει να βρει ένα σημαντικό ποσό για να εξασφαλίσει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. 

Υπολογίζεται πως το ποσό που χρειάζεται ο Άρης για να τακτοποιήσει τις υποθέσεις των bans (Πρίφτης και γραφείο μάνατζερ που εκπροσωπεί τον Ντέβιν Μαρμπλ, όπου η οφειλή είναι μικρή) και της ενημερότητας πλησιάζει τα 100.000 ευρώ.  

Μόνο αν τακτοποιηθούν οι υποθέσεις αυτές, θα μπορέσει να ολοκληρωθεί η απόκτηση του Αμερικανού φόργουορντ, με συνέπεια να είναι όλα ανοιχτά σε ό,τι αφορά το μέλλον του.

Οι “κίτρινοι”, εξάλλου περιμένουν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα τα χρήματα από τη φορολόγηση του στοιχήματος, με τα οποία μπορούν να κλείσουν πολλές τρύπες. Χθες ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης ανέφερε ότι σήμερα θα μπουν οι υπογραφές από τους αρμόδιους Υπουργούς του οικονομικού επιτελείου και θα ακολουθήσει η εκταμίευση των χρημάτων, που θα αποτελέσουν τεράστια “ανάσα” για τις περισσότερες ΚΑΕ, συμπεριλαμβανομένου και του Άρη.

Το πιθανότερο είναι να συμβεί αυτό στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος, λόγω της διεξαγωγής του Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας, στο Ηράκλειο της Κρήτης, αλλά και του τελευταίου “παραθύρου” της Προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023.  

To Top