ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τα οικονομικά “μπορώ” του Άρη και το πλαφόν στα “μεγάλα” συμβόλαια…

Η τακτική του Άρη ως προς το ρόστερ της επόμενης σεζόν έχει καθοριστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από τους ιθύνοντες των “κιτρινόμαυρων” κι ας μην έχει ακόμα τελειώσει το φετινό πρωτάθλημα.

Stoiximan.gr: Όπου κι αν είσαι, είναι και το Casino σου με 24/7 Live Blackjack & Roulette με Έλληνες dealers

Ο Θοδωρής Καρυπίδης έχει αποφασίσει να ρίξει το μπάτζετ της ομάδας, την στιγμή που φέτος έφτασε και ξεπέρασε τα 5.500.000 ευρώ, σκεπτόμενος την βιωσιμότητα της ΠΑΕ. Κι αυτό διότι μία δεύτερη σερί σεζόν με τα ίδια έσοδα και με ίδιες οικονομικές υποχρεώσεις θα δημιουργούσε μεγάλη “τρύπα” στα οικονομικά, που δύσκολα θα μπορούσε να καλυφθεί. Εκτός φυσικά κι αν γίνει πράξη η μεγάλη επιθυμία που δεν είναι άλλη από την είσοδο στους ομίλους του Europa League, κάτι που θα αλλάξει όλα τα δεδομένα, οικονομικά και μη, στην ομάδα, ως προς το καλύτερο.

Ωστόσο, επειδή αυτό απέχει χρονικά και επειδή κανείς δεν μπορεί να “χτίσει” πάνω σε ένα υποθετικό σενάριο, υπάρχει απόφαση να μπει πλαφόν στα συμβόλαια των παικτών που θα απαρτίζουν το νέο ρόστερ του Άρη την επόμενη σεζόν.

Είναι ένα πρώτο βήμα για να υπάρξει… συμμάζεμα στα οικονομικά της ομάδας, ώστε να περιοριστούν οι πιθανότητες να γίνουν τα λάθη που έγιναν πέρσι το καλοκαίρι. Δεν δίνεται η δυνατότητα για οικονομικές υπερβάσεις, καθώς πρέπει πρώτα να τακτοποιηθεί οικονομικά η φετινή σεζόν, που έτσι όπως εξελίχθηκε λόγω κορωνοϊού δημιούργησε αρκετά θέματα, όχι μόνο στον Άρη, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο γύρω από το ποδόσφαιρο.

Όπως έχει αποφασιστεί, λοιπόν, κανένα από τα νέα μεγάλα συμβόλαια δεν θα ξεπερνά τα 300.000 ευρώ ετησίως (μαζί με τα μπόνους επίτευξης στόχων) εκτός κι αν προκύψει κάτι ιδιαίτερο. Τότε θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης και θα αποφασιστεί ανάλογα, αν θα μπει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Άλλωστε, θα πρόκειται για ποδοσφαιριστές που θα έχουν βασικό ρόλο στην ομάδα την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Και τα συμβόλαια αυτά υπολογίζονται αρχικά στον αριθμό, τέσσερα με πέντε. Eίτε μεταγραφές, είτε και ανανεώσεις…

 

 

To Top