Τα πάνω-κάτω έρχονται από Σεπτέμβρη στα σχολεία

Σημαντικές αλλαγές σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, περιλαμβάνει ο νέος σχολικός χάρτης της χώρας. Μεταξύ άλλων προβλέπονται συγχωνεύσεις αλλά και καταργήσεις σχολικών μονάδων από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Στον χάρτη που παρουσιάζουν ΤΑ ΝΕΑ της Πέμπτης, οι αλλαγές είναι λιγότερες από τον αρχικό σχεδιασμό της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, ενώ περιλαμβάνονται και οι πρώτες ιδρύσεις σχολείων μετά το 2011.

Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, τα περισσότερα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία που συγχωνεύονται βρίσκονται στην Αττική, με την πλειοψηφία στην Α’ Αθήνας και σε δήμους όπως ο Βύρωνας, το Γαλάτσι, του Ζωγράφου.

Ακολουθεί η Β’ Αθήνας (Νέο Ηράκλειο, Μελίσσια, Χολαργός, Αγία Παρασκευή), και η Γ’ Αθήνας ((Περιστέρι, Αιγάλεω, Πετρούπολη), ενώ λίγα είναι τα Δημοτικά που συγχωνεύονται σε Δ’ Αθήνας (Καλλιθέα, Γλυφάδα).

Επίσης, στον Πειραιά συγχωνεύονται δέκα σχολεία σε Νίκαια, Κερατσίνι και Κορυδαλλό.

Τα υπόλοιπα συγχωνευόμενα Δημοτικά βρίσκονται σε :

Αργολίδα, Αχαΐα, Βοιωτία, Δυτική Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Καβάλα, Καρδίτσα, Λάρισα, Λασίθι, Μεσσηνία, Τρίκαλα και Φωκίδα.

Στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Γυμνάσια, Λύκεια) προτεραιότητα δίνεται στις ιδρύσεις νέων Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), τα περισσότερα Εσπερινά, σε :

Αγρίνιο, Αχαρνές, Καλαμάτα, Λιβαδειά, Μαρούσι, Νέα Μουδανιά, Πειραιά, Πλατανιά, Ραφήνα, Ρέθυμνο, Σαλαμίνα, Σαντορίνη και Χίο.

Το συνολικό σχέδιο θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες από τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και τον υφυπουργό Συμεών Κεδίκογλου.

Το αμέσως προηγούμενο «τσουνάμι» είχε σημειωθεί το 2011 επί υπουργίας Άννας Διαμαντοπούλου, όταν οι Σεπτέμβριος άρχισε με 1.056 λιγότερα σχολεία.

Πηγή: www.sport-fm.gr

To Top