Τα πέντε μηνύματα της διοικούσας για ομάδα, προπονητή, κόσμο, οικονομικό

Ο Άρης μετράει ήδη τρεις “στροφές” στο πρωτάθλημα (ο Θεός να το κάνει, έτσι όπως το κατάντησαν…) της Σούπερ λίγκας. Υπάρχουν πολλά σχόλια, κρίσεις και απόψεις για την εικόνα της ομάδας. Αξίζει σήμερα να καταγραφεί ποιο είναι το μήνυμα που στέλνει η διοικούσα επιτροπή της κίτρινης ΠΑΕ.

Η δική θέση μας όπως εκφράστηκε μετά την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος ήταν σαφής. Αξίζει να την επαναλαμβάνουμε…

«Το γεγονός ότι ο Άρης θα ακολουθήσει φέτος το δικό του «Γολγοθά» αποτελεί ξεκάθαρα προϊόν των «εγκλημάτων» του χθες. Η κακή οικονομική διαχείριση, η κατασπατάληση τόσων εκατομμυρίων εσόδων, με το «πήγαινε-έλα» παικτών που προκάλεσαν οικονομική ασφυξία, άρα και την έλλειψη της δυνατότητας να ενισχυθεί σήμερα η ομάδα στα επίπεδα που απαιτούν οι φιλοδοξίες του κόσμου και του συλλόγου, προκάλεσαν την όποια σημερινή αγωνιστική εικόνα.

Ο Άρης μείωσε δραματικά το μπάτζετ για να μπορεί να επιβιώσει σήμερα. Όχι γιατί το επέλεξε, αλλά γιατί πολύ απλά θερίζει, τις οικονομικές θύελλες που έσπειραν οι διοικήσεις των τελευταίων χρόνων».

Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα. Πάνω σε αυτή τη βάση πρέπει να αρχίζει και να ξεκινάει και να τελειώνει η οποιαδήποτε κριτική. Σίγουρα, από κει και πέρα, υπάρχουν ευθύνες και παραλείψεις στον αγωνιστικό τομέα από παίκτες και προπονητή, αλλά αυτό συμβαίνει και στις «καλύτερες οικογένειες». Ακόμη υπάρχει χρόνος για να διορθωθούν πολλά, παράλληλα με το πρωτεύον στοίχημα της επιβίωσης του συλλόγου.

Το μήνυμα της διοικούσας επιτροπής είναι ένα, όπως εκπορεύεται από τα χείλη των ανθρώπων που σε αυτές τις δύσκολες στιγμές βγήκαν μπροστά: «Πίστωση χρόνου στην ομάδα, στους παίκτες και στον προπονητή, ο αγώνας συνεχίζεται…».

Τόσο σε καθημερινή βάση, αλλά όσο και στην Αθήνα όπου βρέθηκαν για τον αγώνα με την ΑΕΚ τα μέλη της διοικούσας μοιράστηκαν τις σκέψεις, τις απόψεις τους, τη δική του αγωνία για το παρόν και το μέλλον της ομάδας.

Αυτές καταγράφονται σε πέντε μηνύματα ως εξής:

1. Έχουν κι αυτοί τους δικούς προβληματισμούς για την εικόνα της ομάδας, αφού κατά γενική ομολογία, ο Άρης δεν παρουσιάζει ακόμη το αγωνιστικό πρόσωπο που θα ήθελαν, τηρουμένων πάντα των αναλογιών. Θεωρούν δεδομένο ότι τα… πειράματα κάποτε θα τελειώσουν προς όφελος της ομάδας.

2. Αναγνωρίζουν ότι το καλοκαίρι, όταν έπιασαν στα χέρια τους την «καυτή πατάτα» του αγωνιστικού κομματιού, το ρόστερ του Άρη είχε μόλις 13 παίκτες στη διάθεσή του και αυτοί ήταν με το… ένα πόδι στην έξοδο, όντας έχοντας ξεχάσει πότε πληρώθηκαν την τελευταία φορά.

3. Υπάρχει πλήρης στήριξη στον προπονητή και στην ομάδα, όπως είχε εκφραστεί άλλωστε και εντός των αποδυτηρίων στην πρόσφατη καταλυτικής σημασίας επίσκεψη  του Σταύρου Λαμπριάκου με αφορμή το θέμα Βελλίδη και θεωρούν δεδομένο ότι θα βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις μια και ο αγώνας… συνεχίζεται.

4. Μέλημά τους είναι να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ηρεμία στην ομάδα, η οποία θα εκπορεύεται από τις λύσεις στο οικονομικό, το οποίο τους απασχόλησε και τους απασχολεί πάντα.

5. Πιστεύουν στην μεγαλύτερη βοήθεια του κόσμου, αναγνωρίζοντας τις πικρίες και τον προβληματισμό του. Αλλά χωρίς τον κόσμο… «ζωή στον Άρη» δεν μπορεί να υπάρχει…

To Top