ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Τα πιο γλυκά και κιτρινόμαυρα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ από τα κορίτσια του Άρη! (PRESSARIS-photos)

Μπορεί οι Μαρία Γάτση, Κατερίνα Δαουλτζόγλου και Κωνσταντίνα Ωρολογοπούλου να διακρίνονται για τις ικανότητές τους εντός των αγωνιστικών χώρων, ωστόσο, άφησαν για λίγο κατά μέρος τα αθλητικά τους παπούτσια και τις φανέλες τους, και μπήκαν στο κλίμα των… γιορτινών ημερών!

Συναντήθηκαν για τους αναγνώστες του PRESSARIS και έδωσαν τις δικές τους ευχές για τα Χριστούγεννα και το νέο έτος!

Τόπος συνάντησης ορίστηκε η Πλατεία Αριστοτέλους, που για άλλη μία χρονιά «φόρεσε» τα γιορτινά της! Εκεί οι τρεις αθλήτριες του τμήματος βόλεϊ του Άρη έγιναν για λίγο… παιδιά, έχοντας την ευκαιρία να ανέβουν στο τρενάκι και στο καρουζέλ, αλλά και να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στη ζαχαροπλαστική (!) και στις χειροτεχνίες, επισκεπτόμενες τα μικρά σπίτια δημιουργικής απασχόλησης, που έχουν στηθεί για τα παιδιά!

Επίσης, φτάνοντας προς το τέλος του 2013, τα κορίτσια των «κίτρινων» έκαναν τη δική τους (αθλητική) ανασκόπηση, κάτι που επιτάσσουν, άλλωστε, και οι μέρες, συμφωνώντας σ΄ ένα σημείο: ότι η χειρότερη στιγμή της χρονιάς, που σε λίγο μας «αποχαιρετά», ήταν αναμφισβήτητα ο χαμός του προπονητή τους, του «δικού» τους κόουτς, όπως τον αποκαλούν, Γιώργου Περσιανλή. Παράλληλα, όμως, έδωσαν και έναν όρκο: ότι όλοι μαζί θα προσπαθήσουν τη φετινή χρονιά και γι΄ αυτόν, σαν να είναι εδώ….

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Μαρία Γάτση και Κατερίνα Δαουλτζόγλου ήρθαν «πακέτο» από το Ανατόλια φέτος το καλοκαίρι στον Άρη, σε αντίθεση με την αρχηγό της ομάδας, Κωνσταντίνα Ωρολογοπούλου, που διανύει ήδη την πέμπτη της χρονιά στις «κίτρινες». Μάλιστα, η Ωρολογοπούλου ήταν παρούσα και στην τελευταία χρονιά της ομάδας στα μεγάλα σαλόνια και όνειρό της είναι να ξαναδεί τον Άρη εκεί όπου αξίζει να βρίσκεται.

Ωρολογοπούλου: «Ιδανική επιλογή ο Φρέντι»

«Μοναδικός μας στόχος είναι η άνοδος και νομίζω ότι τον στηρίζουμε σε κάθε φάση. Θα είναι ευχής έργον να συνδυάσουμε τα 100 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου με την επιστροφή της γυναικείας ομάδας βόλεϊ στην Α1», τόνισε στο PRESSARIS η αρχηγός της ομάδας, Κωνσταντίνα Ωρολογπούλου, ενώ ερωτηθείσα για το ποιοι είναι οι λόγοι, που την κρατούν τόσα χρόνια στην ομάδα, υπογράμμισε: «Τον αγαπώ τον Άρη! Έχω κερδίσει, άλλωστε, πολλά. Νομίζω ότι έχουμε μια σχέση αμοιβαία!».

Η Ωρολογοπούλου είναι η μοναδική αθλήτρια των «κίτρινων», που έχει συνεργαστεί με τον νυν τεχνικό της ομάδας, Φρέντι Μπρουκς: «Πράγματι, το καλοκαίρι ήταν για πρώτη φορά προπονητής μου στο μπιτς βόλεϊ. Θεωρώ ότι την στιγμή που επιλέχθηκε ήταν ιδανική επιλογή ο Φρέντι, καθώς είναι ένας άνθρωπος πολύ ήρεμος, πέρα φυσικά από τις αδιαμφισβήτητες γνώσεις που έχει», ενώ για το αν ξεχωρίζει ιδιαίτερα κάποια φετινή νίκη της ομάδας της: «Θεωρώ ότι το ματς και η νίκη κόντρα στον Αίαντα Ευόσμου ήταν πολύ σημαντική, όχι μόνο βαθμολογικά, αλλά κυρίως γιατί μας ανέβασε ψυχολογικά».

Σε αυτό θα συμφωνήσει και η συμπαίκτριά της, Μαρία Γάτση, που προσέθεσε, από την πλευρά της: «Ήμουν πολύ χαρούμενη, μετά το ματς με τον Αίαντα, γιατί ξέρω ότι ήταν ένας αγώνας, για τον οποίο ο Γιώργος (σ.σ. Περσιανλής) είχε πολύ άγχος, καθώς θεωρούσε ότι είναι μία ομάδα, που μπορεί να κάνει τη ζημιά μέσα στο γήπεδο. Όμως, παρ΄ ότι αυτός δεν ήταν εκεί, εμείς παίξαμε όλες πολύ καλά και πήραμε το θετικό αποτέλεσμα».

Γάτση: «Η άνοδος εξαρτάται από εμάς»

Η Μαρία Γάτση, όπως και η Κατερίνα Δαουλτζόγλου, αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Γιώργου Περσιανλή, με τον οποίο συνεργάστηκε άψογα την περασμένη χρονιά στο Ανατόλια. Αυτός την πρότεινε στον Άρη, γιατί την πίστευε και η ίδια γι΄ αυτόν αποφάσισε να έρθει στις «κίτρινες». «Ο πρώτος λόγος, που ήρθα το καλοκαίρι στον Άρη ήταν ο Γιώργος, ενώ επιπλέον με κέρδισε το γεγονός ότι η ομάδα είχε ξεκάθαρο στόχο από την αρχή: την επιστροφή στην Α1», εξηγεί η 20χρονη ακραία, που δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένη με την επιλογή της:

«Τα πράγματα στην ομάδα είναι έτσι ακριβώς, όπως μου τα είχαν πει. Και το σημαντικότερο είναι ότι είμαστε μέσα στους στόχους μας», ενώ όσο για το αν θεωρεί ότι η άνοδος μπορεί τελικά να έρθει: «Πιστεύω ότι είναι καθαρά και μόνο στο δικό μας χέρι. Αν είμαστε συγκεντρωμένες σε όλα τα παιχνίδια, θεωρώ πως δεν θα έχουμε πρόβλημα…».

Όσο για το τι εύχεται για το 2014; «Πάνω απ΄ όλα υγεία. Είναι το πιο σημαντικό αγαθό και νομίζω ότι το έχουμε καταλάβει όλοι. Σε συλλογικό επίπεδο, εύχομαι να πετύχουμε τον στόχο μας και σε προσωπικό, να βοηθάω την ομάδα μου όσο περισσότερο μπορώ».

Δαουλτζόγλου: «Είμαστε στη σωστή κατεύθυνση»

Η πορεία των Γάτση και Δαουλτζόγλου είναι κοινή, αφού ο Άρης αποτελεί την τρίτη ομάδα, που αγωνίζονται μαζί, καθώς έχουν προηγηθεί ο Ηρακλής και το Ανατόλια. Αυτή είναι και για την Κατερίνα η πρώτη της χρονιά στον Άρη και η περίπτωσή της είναι ανάλογη με αυτήν της Γάτση. Η ίδια επισημαίνει: «Ένας από τους βασικούς λόγους που ήρθα το καλοκαίρι στην ομάδα ήταν σίγουρα ο προπονητής, αλλά και το ότι ο Άρης είχε υψηλούς και ξεκάθαρους στόχους». Δεν ξεχωρίζει κάποια φετινή νίκη, γιατί όπως τονίζει «για μένα είναι όλες εξίσου σημαντικές» και βάζει τον πήχη ψηλά: «Ο στόχος της ομάδας από την αρχή της χρονιάς και μέχρι το τέλος αυτής είναι ένας και δεν αλλάζει: η άνοδος. Νομίζω ότι είμαστε σε σωστή κατεύθυνση, μετά τον πρώτο γύρο».

Μάλιστα, μαζί με τη συμπαίκτριά της, την Μαρία Γάτση, εκμυστηρεύονται πως τα πιο ευτυχισμένα Χριστούγεννα που έχουν περάσει είναι αυτά τις 2-3 τελευταίες χρονιές, καθώς τις προηγούμενες έκαναν… γιορτές στο γήπεδο, ούσες μέλη των Εθνικών ομάδων των κορασίδων και των νεανίδων.

To Top