Τα… πιτσιρίκια κάνουν τη διαφορά

Γράφει ο Κώστας Φίλιος

Διάβασε τις πιο συναρπαστικές nba retro ιστορίες στο nbaholics

Έχουμε αναφερθεί ξανά στη στήλη στην Ντινάμο Κιέβου και την προσπάθεια που κάνει, με τον Μιρτσέα Λουτσέσκου στον πάγκο, να επιστρέψει στην κορυφή της Ουκρανίας, εις βάρος της Σαχτάρ. Έχει ξεκινήσει σχετικά καλά τη σεζόν, κατακτώντας το Σούπερ Καπ κι έχοντας 4 βαθμούς έπειτα από δύο αγωνιστικές. Το θετικό είναι πως οι παίκτες της έχουν περισσότερα ματς στα πόδια τους σε σχέση με την ολλανδική ομάδα, του αρνητικό πως θα γίνουν… αλχημείες στην άμυνα, καθώς υπάρχουν αρκετές απουσίες (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Η Άλκμααρ ήταν ίσως η πιο αδικημένη ομάδα από τη διακοπή λόγω κορωνοϊού (στην Ολλανδία το πρωτάθλημα δεν συνεχίστηκε), καθώς έκανε ονειρική σεζόν και βρισκόταν στην κορυφή με τον Άγιαξ, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. Δεν άλλαξε καθόλου η ομάδα των -ταλαντούχων- ποδοσφαιριστών, που παρότι είναι νεαροί, παίζουν εδώ και αρκετά χρόνια μαζί. Θυμίζουμε πως πέρσι η AZ ήταν καλύτερη εκτός απ’ ότι εντός. Είχε κερδίσει και τους τρεις ισχυρούς, της χώρας, Άγιαξ (2-0), Αϊντχόφεν (4-0), Φέγενορντ (3-0), στην έδρα τους, χωρίς να δεχτεί γκολ.

Η καλοδουλεμένη μηχανή της Άλκμααρ δεν είναι αυτή που χαίρεσαι να αντιμετωπίζεις, όταν έχεις να διαχειριστείς απουσίες στην άμυνα. Έστω κι αν η Ντινάμο Κιέβου είναι πιο έτοιμη αγωνιστικά, θα πάμε στο διπλό. Μην ξεχνάμε πως δεν επηρεάζει ο παράγοντας έδρα, αφού το ματς γίνεται κεκλεισμένων.

To Top