ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Τα «πολυεργαλεία» του Άρη και η προσαρμοστικότητα του Ένινγκ

Οι απουσίες του Άρη στο χθεσινό παιχνίδι του ΟΑΚΑ και τα απρόοπτα προβλήματα τραυματισμών κατά τη διάρκεια του αγώνα, υποχρέωσαν τον Μίχαελ Ένινγκ σε… αλχημείες.

Ο Άρης ξεκίνησε το παιχνίδι στην αμυντική του τετράδα με τους (από αριστερά στα δεξιά) Σόουζα, Βέλεθ, Δεληζήση, Ροζ. Οι δύο πρώτοι τραυματίστηκαν στο πρώτο ημίχρονο και τη θέση τους πήραν (είτε εσωτερικά είτε με αλλαγή) οι Σάσα και Μπα αντιστοίχως, ενώ στο δεύτερο μέρος αντικαταστάθηκε ο Ροζ με τον… Μαντσίνι.

Ο Αργεντινός χθες άλλαξε τρεις θέσεις, αφού ξεκίνησε ως φορ, στη συνέχεια πέρασε πίσω από τον επιθετικό (Λάρσον) και κατέληξε δεξί μπακ μετά από την επιλογή του τεχνικού τιμ. Και ο Σάσα πάντως μετατοπίστηκε αναγκαστικά από αμυντικό χαφ σε αριστερό μπακ (αγωνίστηκε ήδη φέτος εκεί μία φορά), ενώ και ο Μπα έπαιξε ως κεντρικός αμυντικός αντί για το χώρο του κέντρου.

Η πλειοψηφία των παικτών του Άρη έχει αγωνιστεί φέτος σε παραπάνω από μία θέσεις, με τον Σόουζα να κατέχει αυτήν την πρωτοκαθεδρία. Ο Πορτογάλος έχει παίξει και στις τρεις θέσεις της άμυνας (κέντρο, δεξιά, αριστερά), ενώ χρησιμοποιήθηκε και σαν χαφ στο ματς Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ.

Και στις τρεις θέσεις των μετόπισθεν έχει αγωνιστεί και ο Ροζ, ενώ ο Σάσα έχει παίξει εκτός από τη γνωστή του θέση στο κέντρο και ως δεξί και ως αριστερό μπακ. Ο Μαντσίνι έχει υπηρετήσει όλες τις θέσεις της μεσοεπιθετικής γραμμής (όπως και ο Ντιγκινί) και χθες έπαιξε για περίπου 30’ ως δεξί μπακ, έχοντας όμως αρκετά κενά, όπως ήταν επόμενο.

Ακόμα, σε δύο τουλάχιστον θέσεις έχουν αγωνιστεί φέτος οι Βέλεθ (άμυνα, αμυντικό χαφ), Μπα (αμυντικό χαφ, άμυνα), Τόνσο (κέντρο, εξτρέμ, δεκάρι), Λάρσον (εξτρέμ, δεκάρι, επίθεση), Φετφατζίδης-Γκάμα (εξτρέμ, δεκάρι).

Οι μοναδικοί παίκτες που έχουν κρατηθεί… σταθεροί στις θέσεις τους φέτος (εκτός των τερματοφυλάκων) είναι οι Κόρχουτ, Δεληζήσης, Σούντγκρεν, Ματίγια και Ιντέγε.

Τουλάχιστον μία δεκάδα παικτών που μπορεί να αγωνιστεί σε παραπάνω από μία και δύο θέσεις έχει ο Άρης, με τον Μίχαελ Ένινγκ, εξαιτίας και της λειψανδρίας λόγω του ban, να αναγκάζεται να προσαρμόζει το σχήμα της ενδεκάδας με αλλαγές θέσεων στους παίκτες προκειμένου να εξυπηρετηθεί όσο καλύτερα γίνεται η ομάδα.

To Top