Τα «πρέπει» του Άρη για να έρθει το «φάρμακο» της νίκης με τον ΠΑΟΚ

Είναι στο χέρι των παικτών του Άρη να κάνουν τους φίλους της ομάδας να «ξεχάσουν» τις δυο τελευταίες ήττες από Πανιώνιο και Απόλλωνα Πατρών, οι οποίες απογοήτευσαν τους πάντες.

Η νίκη επί του ΠΑΟΚ στο Σαββατιάτικο ντέρμπι μπορεί να αποτελέσει «φάρμακο» στις πληγές που άνοιξαν τα δυο προηγούμενα αποτελέσματα. Δεν θα λύσει, βέβαια, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Άρης σε πολλά επίπεδα αλλά θα δώσει δύναμη και κουράγιο στον Βαγγέλη Αγγέλου και στους παίκτες του να συνεχίσουν τη δύσκολη φετινή προσπάθεια.

Το παιχνίδι με τον συμπολίτη πάντως δεν θα είναι εύκολο. Ο ΠΑΟΚ έρχεται στο Αλεξάνδρειο με ανεβασμένη ψυχολογία και αυτοπεποίθηση, αποτέλεσμα των τριών συνεχόμενων νικών που έχει πετύχει. Διαθέτει παίκτες «μπαρουτοκαπνισμένους» σε τέτοια παιχνίδια που ξέρουν να διαχειρίζονται την πίεση που πάντα υπάρχει στα παραδοσιακά ντέρμπι της πόλης.  Δυο απʼ αυτούς, ο Παπαδόπουλος και ο Χαραλαμπίδης είναι βασικοί «πυλώνες» του φέτος και η εξουδετέρωση τους θα είναι ένα από τα «κλειδιά» της αναμέτρησης. Αυτό σημαίνει πως η άμυνα θα είναι η βάση και θα πρέπει να εξελιχθεί και το Σάββατο στο μεγάλο όπλο των κίτρινων.

Για τον Άρη βέβαια υπάρχει και ένα ακόμη «πρέπει». Η αφύπνιση κάποιων παικτών του που μέχρι τώρα δεν έχουν αποδώσει αυτό που πραγματικά μπορούν είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη. Το παιχνίδι του Σαββάτου είναι μια ευκαιρία γιʼ αυτούς να πάρουν τα πάνω τους.

Ας αποτελέσει το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ την απαρχή της αντεπίθεσης του Άρη ώστε να ολοκληρώσει το 2012 με τρεις νίκες στα εναπομείναντα τέσσερα παιχνίδια (με ΠΑΟΚ και Ίκαρο στο Αλεξάνδρειο και ΚΑΟΔ στη Δράμα, ο άλλος αγώνας είναι με τον Ολυμπιακό την μεθεπόμενη Κυριακή στο ΣΕΦ).

Όσο για τον κόσμο, μπορεί να έχει πικραθεί αλλά γνωρίζει πολύ καλά τη σημασία του αγώνα και θα στηρίξει την ομάδα . Δεν είναι μόνο το γόητρο αλλά και άλλοι πιο σημαντικοί λόγοι, βαθμολογικοί και ψυχολογικοί για τους οποίους είναι αναγκαίο να κερδίσει ο Άρης.

 

To Top