Τα… κίτρινα “γράμματα” του Βανγκέλι από την Οδησσό!

 Ο Χρήστος Βανγκέλι λίγες βδομάδες μετά την αποχώρηση του 2011, δεν σταμάτησε να επικοινωνεί με τη Θεσσαλονίκη και τους φίλους του Άρη. Το PRESSARIS είχε την χαρά να φιλοξενήσει μερικά blog του, μέσα από τα οποία έστελνε μηνύματα και σκέψεις από την Οδησσό.

Ας θυμηθούμε μερικές χαρακτηριστικές γραμμές…

Στις 9 Οκτωβρίου 2011 στο πρώτο του blog έγραφε μεταξύ άλλων:

“Τα συναισθήματά μου είναι πολλά και συγκρουόμενα. Από τη μια η νέα πρόκληση στην καριέρα μου, από την άλλη η αγάπη για τον Άρη και τον κόσμο του και οι δεσμοί που υπάρχουν. Δέχτηκα πολλά μηνύματα, και δεν σας κρύβω ότι συγκινήθηκα πολλές φορές.
Δεν χρειάζεται να επαναλάβω πώς νιώθω για την ομάδα μου, τον Άρη. Τα έχω πει σε όσες συνεντεύξεις έδωσα τελευταία.
Θα αναφερθώ σήμερα στην νέα μου ζωή στην Οδησσό. Από την πρώτη στιγμή που πάτησα το πόδι μου, διαπίστωσα ότι υπάρχουν πολλές ομοιότητες με τη Θεσσαλονίκη. Είναι μια πολύ ευχάριστη και όμορφη πόλη, έχει πολλά κοινά με τη Θεσσαλονίκη, θάλασσα, λιμάνι, χαμογελαστούς ανθρώπους.

Μου έκανε εντύπωση ο τρόπος που με αγκάλιασαν οι φίλαθλοι. Από την πρώτη μέρα που πάτησα το πόδι μου, φροντίζουν να δείξουν πόσο με αγαπάνε και με βοηθούν με κάθε τρόπο. Άλλη, βέβαια, η αγάπη των φίλων του Άρη, αλλά και εδώ νιώθω ήδη μια ζεστασιά”.

Στις 21 Οκτωβρίου 2011 επικοινώνησε και πάλι με τον κόσμο του Άρη μέσω του PRESSARIS παραμονές αγώνα με τον ΠΑΟΚ τονίζοντας ανάμεσα στ’ άλλα: 

“Στέλνω για μια ακόμη φορά τους χαιρετισμούς μου στη Θεσσαλονίκη, σε όλους τους φίλους μου και ειδικά στους φιλάθλους του Άρη. Δεν μπορώ να τους ξεχάσω, όσο μακριά κι αν βρίσκομαι…

Η αλήθεια είναι ότι καταλαβαίνω, αν και είμαι χιλιόμετρα μακριά, την μεγάλη λαχτάρα του κόσμου του Άρη για την πρώτη νίκη της ομάδας, αλλά και την επικράτηση στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Μαθαίνω ότι ο ΠΑΟΚ έχει προβλήματα, αλλά αυτά δεν πρέπει να παρασύρουν κανέναν, μια και στα ντέρμπι δεν έχουν αξία τα ονόματα, αλλά οι φανέλες, το πάθος, η έδρα. Και ο Άρης έχει και βαριά φανέλα, και πολύ πάθος, ενώ για την έδρα, τι να πω εγώ περισσότερο;

Είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος θα σπρώξει την ομάδα στην πρώτη νίκη μέσα στο Κλεάνθης Βικελίδης και θα βελτιωθεί η βαθμολογική θέση, αλλά και η ψυχολογία όλων. Δεν πρέπει να λείψει κανείς. Σε τέτοια παιχνίδια η στήριξη από τον κόσμο είναι σπουδαία.

Ως ποδοσφαιριστής έζησα πολλά τέτοια παιχνίδια, ακόμη και τραυματίας αν είσαι θέλεις να παίξεις και να είσαι ο καλύτερος. Θα είμαι και εγώ νοερά μαζί τους. Το μυαλό μου θα είναι στη Θεσσαλονίκη και θα σκέφτομαι πώς θα φύγει νικητής ο Άρης”.

To Top