ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Τα ρεκόρ των Γκάλινατ, Τολιόπουλου και Μποχωρίδη

Ο Άρης αγωνίζεται το Σάββατο απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας με τρεις παίκτες του να είναι έτοιμοι να καταγράψουν τα δικά τους ρεκόρ στην Basket League. 

Αναλυτικότερα:

* Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ απέχει 10 πόντους από τους 400 στη Stoiximan Basket League. Στις 22 εμφανίσεις του στο ελληνικό Πρωτάθλημα έχει μέσο όρο 17,72.

* Ο Βασίλης Τολιόπουλος «έπιασε» στο ματς του ΣΕΦ της περασμένης Κυριακής και θα ξεπεράσει μέσα από αυτό του Σαββάτου τον Νάσο Γαλακτερό και τον Γκάρι Μπελ στη λίστα των παικτών του Άρη Midea με τις περισσότερες συμμετοχές στη Stoiximan Basket League. Θα βρεθεί μόνος του στην 50ή θέση με 49 ματς.

* Ένα αμυντικό ριμπάουντ θα είναι αρκετό για τον Λευτέρη Μποχωρίδη για να γίνει ο 12ος στην ιστορία του Άρη στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα που θα φτάσει τα 300.

* Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη έφτασε σε διψήφιο αριθμό κλεψιμάτων στα δύο τελευταία παιχνίδια της και μάλιστα εκτός έδρας, με το Λαύριο Megabolt και τον Ολυμπιακό. Στα πρώτα 10 παιχνίδια της είχε μόνο μία τέτοια επίδοση.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Ο Άρης Midea είναι η ομάδα που εκτελεί καλύτερα από κάθε άλλη στη φετινή Stoiximan Basket League στις βολές, έχοντας ποσοστό 75,62%. Στα μισά παιχνίδια του (6/12) έφτασε στο 80%+ ενώ κορυφαία επίδοση του ήταν το 85% (17/20) που είχε στο ματς με τον Απόλλωνα Carna στην Πάτρα.

– Το 31,84% με το οποίο εκτελούν οι «κιτρινόμαυροι» στα τρίποντα, είναι το τέταρτο χαμηλότερο ποσοστό της κατηγορίας. Έφτασαν ή και ξεπέρασαν το 40% μόνο στην πρεμιέρα με τον Ολυμπιακό (40%) και στο εντός έδρας ματς με το Περιστέρι bwin (50%).

To Top