Τα σενάρια από Αθήνα για την άνοδο μέσω της δεύτερης θέσης

Τρία είναι τα πιθανά σενάρια για τα όσα συζητούνται εδώ και καιρό αναφορικά με το αν θα υπάρξουν επιπλέον θέσεις ανόδου από το πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής στην Φούτμπολ Λιγκ. Όλα αυτά την ώρα ο πρόεδρος της επιτροπής, Γ΄Εθνικής Μιχάλης Τζανόπουλος επικαλείται συνεχώς την προκήρυξη του πρωταθλήματος, η οποία αναφέρει ότι δεν θα υπάρξουν άλλες θέσεις ανόδου πέρα των πρώτων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Κυριάκου Θωμαϊδη στο “Μετρόπολις” τα ενδεχόμενα είναι τρία και έχουν ως εξής:

  1. To πρώτο έχει να κάνει με την επιστολή της Φούτμπολ Λιγκ στην ΕΠΟ με την οποία ζητάει, να παραμείνουν στην Β΄Εθνική οι ομάδες που πρόκειται να υποβιβαστούν. Πρόκειται για κίνηση που ζητήθηκε να γίνει από την επιτροπή του πρωταθλήματος από τις ίδιες τις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ που υποβιβάζονται και δεν βρίσκει ανεπίσημα πρόσφορο έδαφος από την ΕΠΟ. Σε αυτό το σενάριο οι πιθανότητες θεωρούνται λίγες.
  2. Η δεύτερη εκδοχή, είναι να υπάρξει εσωτερική αναδιάρθρωση της Φούτμπολ Λιγκ και να μην υπάρξει παραμονή ομάδας που βαθμολογικά υποβιβάζεται, αλλά ούτε και άνοδος επιπλέον ομάδων από την Γ΄Εθνική.
  3. Το θεωρητικά πιο δυνατό σενάριο είναι να γίνουν αγώνες μπαράζ ανάμεσα στους δεύτερους της Γ΄Εθνικής, ώστε να καλυφθούν οι θέσεις των ομάδων που θα επιλέξουν αντί για Β΄Εθνική να δηλώσουν για τη νέα χρονιά το πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής.

Στη γενική συνέλευση της ΕΠΟ στις 6 Ιουνίου θα παρθούν οι κρίσιμες αποφάσεις για τις ομάδες που θα επιλέξουν τον δρόμο που επέλεξε και πέρσι ο Άρης, καθώς υπάρχει η παραφιλολογία πως οι ομάδες που από την Σούπερ Λιγκ, επιθυμούν να υποβιβαστούν στην Γ΄Εθνική θα οδηγούνται απευθείας στα τοπικά πρωταθλήματα, παρά την πρόσφατη διαβεβαίωση Κοντονή ότι δεν θα ισχύσει.

Αυτό σημαίνει ότι Νίκη Βόλου, ΟΦΗ και οποιαδήποτε άλλη ομάδα το επιθυμεί πρέπει να δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής πριν την γενική συνέλευση της ΕΠΟ.

Εφόσον τα σενάρια και το ρεπορτάζ επαληθευτούν ανοίγει ένα παράθυρο για τον Άρη, να διεκδικήσει μέσω και της δεύτερης θέσης την άνοδο του στη Φούτμπολ Λιγκ.

Όλα όμως θα ξεκαθαρίσουν μέσα στο καλοκαίρι με μια απαραίτητη προϋπόθεση: να δηλώσουν και τυπικά αδυναμία συμμετοχής στη Football League, ομάδες όπως ο ΟΦΗ κτλ.

Υπενθυμίζεται ότι πέρσι, Άρης και Δόξα Δράμας αποφάσισαν να υποβιβαστούν τέλη Αυγούστου και η θέση τους δεν αναπληρώθηκε από τη Γ’ εθνική.

Στόχος, φυσικά του Άρη θα πρέπει να είναι η άνοδος μέσω της πρώτης θέσης, κάτι για το οποίο θα υπάρξει οριστική απάντηση την Κυριακή, μετά και το πέρας της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

To Top