“Τα σκυμμένα κεφάλια τελείωσαν! Έγινε το πρώτο βήμα, υπάρχουν άλλα πέντε”

Ο Σπύρος Φίνος μίλησε για την προσπάθεια που κάνουν οι κίτρινοι να παραμείνουν στην κατηγορία και την ψυχολογική κατάσταση που είχαν οι παίκτες μετά τις συνεχόμενες ήττες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον “Αρένα” :

Για αν θεωρεί δικαίωση την επιστροφή του στον Άρη: “Δεν το βλέπω ως δικαίωση αλλά η ομάδα έκανε το πρώτο βήμα και υπάρχουν άλλα πέντε στα οποία πρέπει να παρουσιαστούμε το ίδιο καλοί και μαχητικοί. Σε αυτή την φάση των πλέι άουτ όλες οι ομάδες ξεκινάνε από την ίδια αφετηρία και όλες οι ομάδες θέλουν να κερδίσουν για να σωθούνε. Όποιος κερδίσει τα επόμενα πέντε παιχνίδια σώζεται ακόμα και η Νίκη Αιγινίου. Τώρα παίζουμε με τον Παναθηναϊκό που είναι ο στόχος μας, έχουμε πρόσφατα στην μνήμη μας πως χάσαμε μέσα στην Μίκρα όμως πιο πίσω υπάρχει και μια νίκη με αυτά τα παιδιά με 3-0 που μας δίνει και προβάδισμα στην ισοβαθμία”.

Για το πώς βρήκε τους παίκτες όταν επέστρεψε στην ομάδα: “Έλειπα περίπου δύο μήνες. Το τελευταίο που και το πρώτο μου παιχνίδι ήταν με την Νίκη Αιγινίου. Με την Νίκη Αιγινίου είχα τρία χρόνια της καλύτερης προπονητική εμπειρίας. Κάναμε ένα απίστευτο ταξίδι στο Αιγίνιο. Για τρία χρόνια ανεβαίναμε τρεις κατηγορίες προς τα πάνω και την έχω στην καρδιά μου .Δεν θα ήθελα να είναι σε αυτήν την θέση αλλά ο Άρης είναι η ομάδα που δουλεύω αυτή την στιγμή και η ομάδα που από τα παιδικά μου χρόνια ξεκίνησα την καριέρα μου εκεί και για αυτό φυσικά και γύρισα στην δύσκολη στιγμή όταν με κάλεσε. Θέλω να τα αφήσω όλα πίσω που έγιναν αλλά θέλω να πω πως τους παίκτες τους βρήκα με σκυμμένα κεφάλια μετά από τόσες ήττες όπως θα ήταν για οποιουσδήποτε παίκτες οποιασδήποτε ομάδας. Δεν θέλω να κολλήσω στην λέξη ψυχολογία γιατί υποτιμάμε την δουλειά μας οι προπονητές. Εγώ ήμουν μακριά ως προπονητής αλλά όχι ως φίλαθλος ούτε από τον Άρη ούτε από το βόλεϊ. Εγώ όταν έφυγαν δεν μάλωσα με κανέναν και ήταν πολύ εύκολη η επιστροφή μου. Ένα τηλεφώνημα που μου χάλασε και ένα πολύ ωραίο ταξίδι στα Χανιά. Παίζει ο γιος μου εκεί πέρα και θα πήγαινα. Είμαι αδειούχος εδώ και τρεις – τέσσερις μέρες και θα πήγαινα αλλά χάλασε για κάλο λόγο”.

Για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσει η ομάδα τα παιχνίδια: “Θα είναι δύσκολο αλλά το σημαντικό είναι πως πάμε με το κεφάλι ψηλά τώρα. Τα σκυμμένα κεφάλια τελείωσαν. Οι παίκτες μετά την νίκη βγάλανε μια κραυγή που ήταν μια κραυγή μετά από τόσες ήττες. Ήταν τυχεροί οι φίλαθλοι που είδαν αυτό το παιχνίδι και  ήταν απίστευτη και η συμπαράσταση του κόσμου που τραγουδούσε μιάμιση ώρα. Ήταν με την καλή έννοια το σπρώξιμο στην ομάδα. Με τέτοιο κόσμο δεν φοβόμαστε τίποτα με την Παναχαϊκή και τον Παναθηναϊκό. Την πρώτη θέση θα πάρουμε και η ομάδα θα είναι ακόμα καλύτερη”.

To Top