ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα στατιστικά των «Big 4» του Champions League

Την ώρα που εμείς απολαμβάνουμε γκολ και πεταγόμαστε από τον καναπέ σε κάθε χαμένη ευκαιρία, κάποιοι καταγράφουν τους αγώνες με αριθμούς.

Και αφού Γιουβέντους και Ρεάλ Μαδρίτης μας έχουν χαλάσει την αγωνία που θα μπορούσαμε να έχουμε για τους επαναληπτικούς των ημιτελικών, το ρίξαμε στην στατιστική:

1. Η Γιουβέντους διατηρεί την καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης, έχοντας δεχθεί μόλις δυο γκολ σε 11 παιχνίδια ή αλλιώς 0,18 ανά ματς. Δεύτερη είναι η Ατλέτικο Μαδρίτης με 0,72 γκολ ανά αγώνα, ακολουθεί με 1,36 η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μονακό με 1,63.

2. Στην διαφορά των γκολ, οι πρωταθλητές Ιταλίας βρίσκονται ξανά στην κορυφή με +17,καθώς έχουν σκοράρει 19 γκολ. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει πετύχει 31 τέρματα και έχει δεχθεί 15 (+16).

3. Η Ατλέτικο Μαδρίτης μπορεί να έχασε με 3-0 από την Ρεάλ, παραμένει ωστόσο η ομάδα με τα περισσότερα χιλιόμετρα ανά ματς, καθώς οι ποδοσφαιριστές της τρέχουν μέσο όρο 1271,3 σε κάθε ματς.

4. Στην κατοχή της μπάλας η Γιουβέντους υπερτερεί των υπόλοιπων τριών με 54%. Ακολουθεί η Ρεάλ Μαδρίτης με 53%, 49% η Ατλέτικο και 46% η Μονακό.

5. Οι ποδοσφαιριστές της Ρεάλ Μαδρίτης μετρούν 166 σουτ εκ των οποίων τα 83 ήταν εντός εστίας. Πολύ καλύτερα δηλαδή από την Γιουβέντους στην οποία έχουν καταμετρηθεί 55,54 σουτ/αγώνα.

6. Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε είναι αυτή που έχει ακούσει λιγότερο τα διαιτητικά σφυρίγματα, αφού όχι μόνο έχει υποπέσει στα λιγότερα φάουλ, αλλά έχει δεχθεί και τα πιο λίγα. Αντίθετα με την Γιουβέντους η οποία βρίσκεται στην κορυφή και των δύο σχετικών λιστών.

7. Σε ό,τι αφορά τις κίτρινες κάρτες, οι ποδοσφαιριστές της Μονακό οδηγούν την κούρσα με 26 ενώ εκείνοι της Ρεάλ Μαδρίτης έχουν μόλις τις μισές.

Πηγή: sport-fm.gr

To Top