ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Τα συγχαρητήρια του Μήτογλου στον Άρη και το εγκώμιο στον Πρίφτη!

Ο Κώστας Μήτογλου ολοκλήρωσε και την δεύτερη χρονιά του στο Γουέικ Φόρεστ, δεν προτίθεται να εγκαταλείψει το πανεπιστημιακό πρόγραμμα και ετοιμάζεται για την τρίτη του χρονιά στο NCAA. Βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη, παρακολουθεί Άρη και έδωσε συγχαρητήρια στην πρώην ομάδα του για την παρουσία στους ημιτελικούς.

Το αφιέρωμα του Goal News στον Μήτογλου:

Μετά από μια απαιτητική χρονιά με πολύ μπάσκετ αλλά και πολύ διάβασμα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού για λογαριασμό του Wake Forest University, ο Κώστας Μήτογλου ξεκουράζεται στην Θεσσαλονίκη απολαμβάνοντας στιγμές οικογενειακής γαλήνης.

Ο 20χρονος πάουερ φόργουορντ πραγματοποίησε καλές εμφανίσεις, βελτίωσε το παιχνίδι του και ολοκλήρωσε την χρονιά έχοντας 9,2 πόντους, 5,4 ριμπάουντ και 0,8 κοψίματα μέσο όρο ανά παιχνίδι. Ο Κώστας Μίτογλου περιγράφει σήμερα στο “Goal” τις εντυπώσεις του από την 2η του σεζόν στο Wake Forest και δηλώνει ότι για την ώρα δεν σκέφτεται να επιστρέψει στην Ευρώπη.

“Μας πίκρανε η ήττα από το Βιρτζίνια”

“Η φετινή χρονιά για την ομάδα ήταν μέτρια. Ξεκινήσαμε πολύ καλά μπήκαμε στις top 25 ομάδες στα πρώτα 10 παιχνίδια αλλά στην διάρκεια της σεζόν είχαμε πολλούς τραυματισμούς με αποτέλεσμα αυτό να αλλάξει τους αγωνιστικούς μας ρυθμούς. Αυτό μας έκανε να χάσουμε κάποια κρίσιμα παιχνίδια οπότε δεν πήραμε αυτό που περιμέναμε. Το παιχνίδι που μας πίκρανε περισσότερο ήταν η ήττα από το Βιρτζίνια. Ήταν ένα πολύ κρίσιμο και καθοριστικό για την πορεία μας ματς το οποίο χάσαμε στην έδρα μας με buzzer bitter τρίποντο. Μας πόνεσε πολύ διότι χάσαμε για έναν πόντο” λέει.

Οι καλές εμφανίσεις με Ιντιάνα και Ντιουκ

Για τον ίδιο λέει: “Νιώθω αρκετά ικανοποιημένος, έχω βελτιώσει κάποια κομμάτια του παιχνιδιού μου αλλά σίγουρα υπάρχουν και αρκετοί τομείς που θέλουν βελτίωση και ευελπιστώ ότι με την δουλειά θα τα καταφέρω. Κάνω μεγάλη προσπάθεια για να ανταπεξέλθω σε αυτά που μου ζητούν οι κόουτς και πιστεύω ότι σε λίγο χρονικό διάστημα θα είμαι έτοιμος να βγάλω πιο πολλά πράγματα στο γήπεδο”.

Απέναντι στο Ντιουκ του θρυλικού Μάικ Σιζέφσκι φέτος ο Μήτογλου είχε 7 πόντους, 12 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ενώ κόντρα στο Ιντιάνα τέλειωσε το ματς με 18 πόντους και 8 ριμπάουντ. “Αυτές ήταν δυο από τις καλύτερες μου στιγμές φέτος γιατί αισθάνθηκα ότι βοήθησα πολύ την ομάδα σε όλους τους τομείς λέει”.

Αν έχει να θυμάται κάτι από την χρονιά που έφυγε ήταν η συνάντηση του με δυο NBAers, απόφοιτους του Wake Forest.

“Συνάντησα τους Τιμ Ντάνκαν και τον Κρις Πολ με τους οποίους κάναμε και προπόνηση. Μίλησα μαζί τους και μου έδωσαν πολλές συμβουλές”. Σχετικά με το αν σκέφτεται το ενδεχόμενο της επιστροφής εφόσον υπάρξουν προτάσεις από Ελλάδα ή Ευρώπη δηλώνει: “Δεν σκέφτομαι προς το παρών κάτι τέτοιο, αυτό που προέχει είναι η συνέχεια του προγράμματος που έχω μπει, η σκέψη μου βρίσκεται στο αμερικάνικο πρόγραμμα που ακολουθώ”.

Συγχαρητήρια στον Άρη

Ο πρώην παίκτης του Άρη αναφερόμενος στην καλή πορεία των “κιτρίνων” φέτος είπε: “Η προπονητική εμπειρία του κόουτς Πρίφτη και η χημεία που έφτιαξε στην ομάδα έδωσε άλλη δυναμική στον Άρη κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να πετύχει δυο νίκες στην έδρα του απέναντι στον Παναθηναϊκό τις οποίες κανείς ίσως δεν περίμενε πως θα μπορούσε να κάνει. Συγχαρητήρια στον Άρη για την πορεία του”.

Πριν από την έναρξη της νέας χρονιάς το Wake Forest θα επισκεφθεί τις Μπαχάμες για παιχνίδια ενώ θα συμμετάσχει και σε ένα μεγάλο διεθνές τουρνουά.

To Top