ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Τα τρία πρώτα “θέλω” του Ερέρα από τους παίκτες του…

Το τρέξιμο… πολύ, η ένταση το ίδιο, παρότι πρώτη μέρα προετοιμασίας. Ο Πάκο Ερέρα δεν χαρίστηκε στους παίκτες του, γνώριζε πως απέχουν αρκετό καιρό από τις προπονήσεις, οπότε έδωσε μεγάλο βάρος στο να «χτίσει» φυσική κατάσταση, χρησιμοποιώντας πολλές ασκήσεις με μπάλα.

Το περίμενες 4 χρόνια! Ήρθε η στιγμή να απολαύσεις το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Stoiximan.gr! Αμέτρητα Στοιχήματα και πλούσιο παιχνίδι κάθε μέρα! 

Ο Καταλανός προπονητής των «κιτρινόμαυρων», είχε προϊδεάσει τους παίκτες του, από την πρώτη μέρα συνάντησής τους στο «Κλεάνθης Βικελίδης», πως το πρόγραμμα θα περιέχει πολλές ασκήσεις με μπάλα. Έτσι κι έγινε. Γνήσιος εκπρόσωπος της Ιβηρικής σχολής προπονητών, ο 64χρονος κόουτς, κατέδειξε από την πρώτη μέρα τους άξονες της φιλοσοφίας του και η «Fair Play Press» τους καταθέτει:

  1. ΠΙΕΣΗ: Εξ΄αρχής, ο Ισπανός, είχε γνωστοποιήσει πως οι ομάδες του θέλει να… μάχονται στον αγωνιστικό χώρο, ανεξαρτήτου έδρας και αντιπάλου. Γι αυτό, άλλωστε, και είχε τονίσει στην επίσημη παρουσίασή του, πως θα έχει παίκτες στην ομάδα με… καρδιά, όπως τον συμβούλεψε ο επιστήθιος φίλος του, Ερνέστο Βαλβέρδε. Με το… καλημέρα, χθες, ζητούσε από τους παίκτες του να ασκούν μεγάλη πίεση, όταν το ασκησιολόγιο περιείχε μπάλα, αλλά και σε ένα υποτυπώδη διπλό, δίχως βέβαια την παρουσία αμυντικής γραμμής.

Επί της ουσίας, ήθελε να διαπιστώσει το κατά πόσο είναι σε θέση οι ποδοσφαιριστές που –μέχρι στιγμής- έχει στη διάθεσή του, να ανταποκριθούν στην κυκλοφορία της μπάλας υπό πίεση, αλλά και να την ασκήσουν και οι ίδιοι, όντας αμυνόμενοι σε κάποιον αγώνα. Είναι, άλλωστε, λογικό να «τεστάρει» τους ποδοσφαιριστές του σε τέτοιες συνθήκες από νωρίς, καθώς θέλει να αποκτήσει πληρέστατη εικόνα των δυνατοτήτων τους.

  1. ΤΑΧΥΤΗΤΑ: Απαραίτητη προϋπόθεση για μία σύγχρονη ποδοσφαιρική ομάδα, που επιδιώκει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, είναι η ταχύτητα. Ο Πάκο Ερέρα, γνωρίζει πως καλείται να «χτίσει» μία ομάδα από την αρχή, επομένως θέλει οι πρωταρχικές ποδοσφαιρικές αρχές να την διέπουν, στο βαθμό που θα του επιτρέπει το ρόστερ που θα έχει στα χέρια του να διαχειριστεί. Ζητούσε επίμονα χθες, από τους παίκτες του να φτάσουν τα… όριά τους, από πλευράς ταχύτητας. Όσο φυσικά τους επιτρέπει το γεγονός, πως είναι ακόμα νωρίς, καθώς μόλις ξεκίνησε η προετοιμασία. Είναι ενδεικτικό, το γεγονός πως η μεταγραφική του αναζήτηση έχει επικεντρωθεί σε παίκτες που έχουν ως κύριο γνώρισμά τους, την ταχύτητα. Φυσικά, η φυσική κατάσταση είναι κάτι που «χτίζεται» καθημερινά, όπως και η ταχύτητα. Επομένως, σύντομα οι παίκτες του θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του.
  2. ΚΑΘΑΡΟ ΜΥΑΛΟ: Ανήκει στην κατηγορία των προπονητών, που αρέσκονται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Τουλάχιστον, αυτό έδειξε την πρώτη μέρα, o Πάκο Ερέρα. Με συνεχείς οδηγίες και… φωνές επαγρύπνησης εκεί που χρειαζόταν, ο Ισπανός φρόντισε να μην επιτρέψει στους παίκτες του να ρίχνουν ρυθμούς, δίχως ο ίδιος να δώσει τέτοια εντολή. Ωστόσο, αυτό που τους τόνιζε μονίμως, ήταν να είναι ιδιαίτερα προσηλωμένοι στο πρόγραμμα, έχοντας καθαρό μυαλό σε κάθε τους απόφαση. Βασικό ζητούμενο για την πορεία της ομάδας φέτος, ώστε να μπορεί να αντεπεξέρχεται σε αντίξοες συνθήκες, που ενδεχομένως να αντιμετωπίζουν, εντός αλλά και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Από την πρώτη μέρα έγινε αντιληπτό σε όλους, το πως θα πορευτεί η ομάδα, από εδώ και στο εξής, τουλάχιστον, στα 3-5 Πηγάδια. Οι προπονήσεις θα φέρουν τους παίκτες στα… όριά τους, σε επιτρεπτά πάντα πλαίσια. Δεν έχει καμία διάθεση ο Πάκο Ερέρα, να τους «κάψει» καθώς έχει μπροστά του, τόσο τις προπονήσεις στη Θεσσαλονίκη -που θα ακολουθήσουν- όσο και το δεκαήμερο στην Ολλανδία. Εκεί, όπου με την βοήθεια των φιλικών, θα προσπαθήσει να φέρει εις πέρας σε μεγάλο βαθμό το μοντάρισμα της ομάδας.

To Top