ΜΠΑΣΚΕΤ

Τα τρία σημεία που “λύγισαν” τον Άρη: Λάθη, αστοχία από τα 6,75 και κούραση

Ο Άρης πλήρωσε σε μεγάλο βαθμό στο χθεσινό παιχνίδι με την Μπουργκ τα λάθη του (18 τον αριθμό), την αστοχία του από την γραμμή των 6,75 (5/25 τρίποντα και ποσοστό 20%), αλλά κυρίως την κούραση, καθώς πριν από 48 ώρες έπαιξε έναν ιδιαίτερα απαιτητικό αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Αυτοί μπορεί να χαρακτηριστούν και οι τρεις βασικοί λόγοι, που έφυγε με την ήττα από την Γαλλία…

Η αναλογία ασίστ (12)-λαθών (18), ένα από τα στοιχεία, που παίζουν σημαντικό ρόλο στο σύγχρονο μπάσκετ, είχε αρνητικό πρόσημο για τους κιτρινόμαυρους, γεγονός, που αποδείχθηκε καθοριστικό για την τελική έκβαση της αναμέτρησης. Ίδιο αριθμό λαθών είχαν και οι γηπεδούχοι, οι οποίοι έδωσαν τρεις περισσότερες ασίστ (15), αλλά ήταν ελαφρώς πιο εύστοχοι στο τρίποντο και το σημαντικότερο εκτέλεσαν 26 βολές έναντι 12 των παικτών του Γιάννη Καστρίτη.

Ο Άρης κατάφερε να επιστρέψει, έπειτα από το εφιαλτικό πρώτο δεκάλεπτο, όπου βρέθηκε να χάνει με διαφορά 19 πόντων (23-4). Πλησίασε στους τρεις (37-34), με τη λήξη του πρώτου μέρους και με σερί 5-0 στις αρχές του δεύτερου έκανε την ολική ανατροπή, περνώντας για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 39-37.

Στη συνέχεια, όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν, όπως θα ήθελαν οι κιτρινόμαυροι, παρότι μέχρι τα τέλη του τρίτου δεκαλέπτου ήταν κοντά στο σκορ.

Η έλλειψη ενέργειας και η κόπωση ήταν εμφανής στις προσπάθειές τους και τελικά δεν άντεξαν, μένοντας από δυνάμεις, κάτι που τους οδήγησε λανθασμένες αποφάσεις απέναντι στους πιο φρέσκους και αθλητικούς Γάλλους.

To Top