ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Τα τρομερά ρεκόρ που «έγραψε» ο Χάνλαν με την 35άρα κόντρα στον Παναθηναϊκό (video)

Ο Ολιβιέ Χάνλαν έκανε… σμπαράλια την άμυνα του Παναθηναϊκού και αναδείχθηκε με μεγάλη διαφορά ο πολυτιμότερος παίκτης της νίκης του Άρη.

Ο 29χρονος Αμερικανός γκαρντ τελείωσε το παιχνίδι με 35 πόντους με 5/6 βολές, 9/11 δίποντα και 4/8 τρίποντα, ενώ είχε ακόμα 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 5 κερδισμένα φάουλ και μόλις 1 λάθος στα 37’18’’ που αγωνίστηκε.

Συνολικά συγκέντρωσε 37 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, βγαίνοντας με… διαφορά ο MVP της αναμέτρησης, κάνοντας παράλληλα μια σειρά από ρεκόρ σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.

Αναλυτικά όσα σημειώνει ο ΕΣΑΚΕ:

«Ο Καναδός έκανε μία σπουδαία εμφάνιση στην επίθεση, φτάνοντας στις εξής επιδόσεις…

– Η επίδοση του στο σκοράρισμα είναι η καλύτερη από παίκτη του Άρη στα τελευταία 17,5 χρόνια. Η τελευταία φορά που κάποιος παίκτης του Άρη είχε 35 ή περισσότερους πόντους ήταν στις 5 Μαίου 2004 όταν ο Τόμπι Μπέιλι σημείωσε 37 για τα πλέι οφ κόντρα στην ΑΕΚ.

– Οι 35 πόντοι είναι μία από τις οχτώ κορυφαίες επιδόσεις στην ιστορία του Άρη στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Στο 35+ έφτασαν μόνο οι Τόνι Ουάιτ, Ουίλ Σόλομον, Χάρολντ Έλις, Σον Χίγκινς, Τόμπι Μπέιλι και Τζόε Αρλάουκας.

– Μία ακόμη προέκταση της αποψινής εμφάνισης του Χάνλαν έχει να κάνει συνολικά με τους αγώνες του Άρη με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ. Οι 35 πόντοι του αποτελούν νέο ρεκόρ στην ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων στη Stoiximan Basket League. Από το 1992-93 και στους 71 προηγούμενους αγώνες, κορυφαία επίδοση ήταν εκείνη των 33 πόντων που σημείωσε ως παίκτης των «πράσινων» ο Νίκος Γκάλης στο ματς της σεζόν 1993-94 στην Αθήνα (102-86). Η μεγαλύτερη επίδοση πόντων από παίκτη του Άρη ήταν εκείνη των 30 του Ζντράβκο Ραντούλοβιτς στο ματς που είχε γίνει στο Ιβανώφειο για τη σεζόν 1993-94.

– Οι 35 πόντοι αποτελούν ρεκόρ καριέρας για τον Καναδό στη Stoiximan Basket League αφού στις προηγούμενες 42 εμφανίσεις του στην κατηγορία, δεν ξεπέρασε τους 26 (Ηρακλής-Μεσολόγγι για τη 17η αγωνιστική του περσινού Πρωταθλήματος)».

To Top