Τα… χρειάστηκε, αλλά «καθάρισε» σε ένα τρίλεπτο η Μπάρτσα (video)

Η αλήθεια είναι ότι τα… χρειάστηκε και μάλιστα πολύ. Άλλωστε, το «Ανοέτα» ανέκαθεν ήταν μια αφιλόξενη έδρα. Αλήθεια είναι, επίσης, ότι στο πρώτο ημίχρονο δεν βλεπόταν, αφενός γιατί ο Λιονέλ Μέσι ήταν… αόρατος, αφετέρου γιατί η μεσαία γραμμή δεν λειτουργούσε όπως έπρεπε. 

Όμως, επειδή είναι η Μπαρτσελόνα, χρειάστηκε ένα τρίλεπτο-«φωτιά» στο δεύτερο ημίχρονο για να «γυρίσει» το ματς στο «Ανοέτα» και να φτάσει στη νίκη με 2-1 επί της Σοσιεδάδ, κάνοντας το τέσσερα στα τέσσερα στη φετινή La Liga. Χρειάστηκε, βέβαια, να βρεθεί σε καταπληκτική μέρα και ο Τερ Στέγκεν, που ήταν φύλακας-άγγελος ουκ ολίγες φορές. Για τους Βάσκους, που έπαιξαν για πρώτη φορά φέτος εντός έδρας στο ανακαινισμένο γήπεδό τους, αυτή ήταν η δεύτερη ήττα μετά από τέσσερις αγώνες.

Η Μπαρτσελόνα είχε τον έλεγχο στα πρώτα λεπτά, αλλά η Σοσιεδάδ αμυνόταν σωστά και δεν άφηνε την αντίπαλό της να κάνει το παιχνίδι της. Μάλιστα, στο 12’ και στην πρώτη επίσκεψη στα καρέ των «μπλαουγκράνα», άνοιξε το σκορ με δυνατό μονοκόμματο σουτ του Ελουστόντο μέσα από την περιοχή. Με το γκολ αυτό, οι Βάσκοι προηγούνται στο σκορ για 6η σερί χρονιά σε εντός έδρας παιχνίδι με τους πρωταθλητές Ισπανίας. Οι γηπεδούχοι μετά το γκολ πήραν ακόμη μεγαλύτερη ψυχολογία και πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο.

Από την άλλη, ο Λιονέλ Μέσι ήταν… αόρατος, ενώ η τριάδα Ράκιτιτς-Ραφίνια-Σέρζι Ρομπέρτο δεν λειτουργούσε σωστά στη μεσαία γραμμή, με αποτέλεσμα τα πράγματα να γίνονται πιο δύσκολα. Στο 35’ οι Καταλανοί είχαν μια καλή στιγμή με κεφαλιά του Πικέ, που πέρασε λίγο άουτ και έξι λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης πλάσαρε από κοντινή θέση, αλλά απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Σοσιεδάδ. Στην ίδια φάση, η Μπαρτσελόνα ζήτησε πέναλτι, αλλά μετά από χρήση του VAR, σωστά και δεν υποδείχθηκε, αφού δεν υπήρχε καμία παράβαση.

Ο Κουτίνιο, με την είσοδό του στο παιχνίδι στο 46’ αντί του Σεμέντο, προσπάθησε να αναλάβει πρωτοβουλίες, αλλά δεν υπήρχαν κενοί χώροι και κατ’ επέκταση συνδυασμοί για τη Μπαρτσελόνα. Η Σοσιεδάδ τρεις φορές στην αντεπίθεση, έφτασε κοντά στο 2-0, αλλά απέτυχε και το… πλήρωσε. Στο 59’ ο Οριγιαθάμπαλ σούταρε ψηλά άουτ, ενώ στο 60’ ο Τεό και στο 62’ ο Χουάνμι νικήθηκαν από τον Τερ Στέγκεν. Οι Καταλανοί στο 63’ ισοφάρισαν με κοντινό βολέ του Σουάρες μετά από φάση διαρκείας στα καρέ των Βάσκων και τρία λεπτά αργότερα, έφεραν… τούμπα το ματς, επίσης σε φάση διαρκείας, με κεφαλιά του Ντεμπελέ, ο οποίος έκανε το 2-1.

Μετά το 75’, ο ρυθμός έπεσε, με τη Μπαρτσελόνα να κρατάει με σχετική ευκολία το αποτέλεσμα και τη Σοσιεδάδ να μην δείχνει να έχει ψυχικά αποθέματα για την ισοφάριση. Λίγο έλειψε να τα καταφέρει στο 86’ με τον Χουάνμι, αλλά αστόχησε σε κεφαλιά από πλεονεκτική θέση και με μοναδικό αντίπαλο τον Τερ Στέγκεν. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα, με τους Καταλανούς να παίρνουν μια σπουδαία νίκη.

Σοσιεδάδ (Ασιέρ Γκαριτάνο): Ρούγι, Μορένο, Θαλδούα, Τεό Ερνάντες, Θουμπελδία, Πάρδο (83′ Σανγκάλι), Ιγιαραμέντι (83′ Μερίνο), Θουρουτούθα (73′ Μπαουτίστα), Ογιαρθάμπαλ, Χουάνμι

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Ουμτιτί, Πικέ, Σεμέντο (46′ Κουτίνιο), Ζόρντι Αλμπα, Ράκιτιτς, Ραφίνια (57′ Μπουσκέτς), Σέρζι Ρομπέρτο, Ντεμπελέ (77′ Βιδάλ), Μέσι, Λουίς Σουάρες.

** Πριν τη σέντρα, η διοίκηση των Βάσκων βράβευσε τον Ιμανόλ Αγκιρέτσε για την προσφορά του στον σύλλογο. Ο 31 ετών επιθετικός, που ανακοίνωσε στα τέλη Αυγούστου την αποχώρησή του από το ποδόσφαιρο, πέρασε όλη την καριέρα του στη Σοσιεδάδ, με εξαίρεση ένα μικρό διάστημα, που παραχωρήθηκε δανεικός στην Καστεγιόν.

Αναλυτικά η 4η αγωνιστική 

Παρασκευή (14/9)
Ουέσκα-Ράγιο Βαγιεκάνο 0-1
(29’ Ιμπούλα)

Σάββατο (15/9)
Ατλέτικο Μαδρίτης- Εϊμπάρ 1-1
(90+3- Μπόρχα Γκαρσές – 87’ Σέρτζι)

Σοσιεδάδ-Μπαρτσελόνα 1-2

(12’ Ελουστόντο – 63’ Σουάρες, 66’ Ντεμπελέ)

Βαλένθια-Μπέτις (19:30)
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Ρεάλ Μαδρίτης (21:45)

Κυριακή (16/9)
Λεγκανές-Βιγιαρεάλ (13:00)
Εσπανιόλ-Λεβάντε (17:15)
Βαγιαδολίδ-Αλαβές (19:30)
Σεβίλλη-Χετάφε (21:45)

Δευτέρα (17/9)
Χιρόνα-Θέλτα (22:00)

Επόμενη (5η) αγωνιστική
Παρασκευή (21/9)
Ουέσκα-Σοσιεδάδ (22:00)

Σάββατο (22/9)
Ράγιο Βαγιεκάνο-Αλαβές (14:00)
Εϊμπάρ-Λεγκανές (17:15)
Θέλτα-Βαγιαδολίδ (17:15)
Χετάφε-Ατλέτικο Μαδρίτης (19:30)
Ρεάλ Μαδρίτης-Εσπανιόλ (21:45)

Κυριακή (23/9)
Λεβάντε-Σεβίλλη (13:00)
Βιγιαρεάλ-Βαλένθια (17:15)
Μπέτις-Αθλέτικ Μπιλμπάο (19:30)
Μπαρτσελόνα-Χιρόνα (21:45)

To Top