ΑΠΟΨΕΙΣ

Τα όσα συνέβησαν χθες, δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα δεν γίνονται ξανά…

Αστοχία, δοκάρια, κάκιστη διαιτησία, μία ομάδα να θέλει να παίξει ποδόσφαιρο και η άλλη να το καταστρέφει. Για την ακρίβεια; 17 τελικές από την ομάδα που ήθελε να δημιουργήσει, εννέα στην εστία, δύο δοκάρια, κλασσικές χαμένες ευκαιρίες κι όμως, 0-0…

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Αυτά όλα συνέβησαν χθες στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Είναι από τα ματς που σε κάνουν μετά το τέλος τους να αναρωτιέσαι, φτάνοντας -εύκολα είναι η αλήθεια- στο συμπέρασμα πως συνωμότησε εναντίον σου όλο το σύμπαν ώστε να μην κερδίσεις.

Τα όσα συνέβησαν χθες, δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα δεν γίνονται ξανά. Να έχεις ξανά μία κακή διαιτησία το δέχεσαι. Να δεις και πάλι την ΑΕΛ να ταμπουρώνεται και να προσπαθεί να κλέψει το ματς το δέχεσαι. Αλλά αυτή την αστοχία και την ατυχία του Άρη, πως να την ξαναδείς;

Παρά το γεγονός πως οι παίκτες του Σάββα Παντελίδη είχαν να ξεπεράσουν τα εμπόδια του κάκιστου διαιτητή Άτγουελ, των βοηθών του αλλά το αντί-ποδόσφαιρο του κυπριακού συλλόγου, δημιούργησαν ένα σωρό ευκαιρίες. Δείγμα της ποιοτικής και αγωνιστικής ανωτερότητά τους έναντι του αντιπάλου. Άλλωστε, το έλεγε και ο ίδιος ο Ντούσαν Κέρκεζ, κόουτς της ΑΕΛ, πριν το ματς. “Είμαστε με τον Άρη στο ίδιο επίπεδο ετοιμότητας…”, υποστήριζε. Και όσοι είδαμε χθες το ματς, αντιληφθήκαμε πως υπάρχει διαφορά κλάσης και μάλιστα μεγάλη, ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Το θέμα του Άρη δεν ήταν η διαιτησία και η τραγική αγωνιστική φιλοσοφία της ΑΕΛ. Αλλά η αδυναμία του χθες να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Βέβαια, είναι ζήτημα χρόνου. Θα είναι αδιανόητο να συμβεί κάτι ανάλογο σε μία εβδομάδα από σήμερα. Διότι ακόμα κι αν το ματς είναι στην Λάρνακα, ο χθεσινός Άρης έδειξε πως μπορεί άνετα να δημιουργήσει τόσες ευκαιρίες.

Και σε μία εβδομάδα θα είναι ακόμα περισσότερο βελτιωμένος. Κάθε μέρα που περνά είναι υπέρ του. Αυτή η ομάδα το δείχνει ξεκάθαρα πως έχει τεράστια περιθώρια βελτίωσης, Ανεβαίνει παιχνίδι με το παιχνίδι, διότι πολύ απλά μην ξεχνάμε πως βρίσκεται ακόμα εν μέσω προετοιμασίας.

Μερικά λόγια για τους Κύπριους. Είναι εντελώς διαφορετικό το να παίζεις μαζική άμυνα με στόχο το θετικό αποτέλεσμα, από αυτό που είδαμε χθες. Θεμιτό και σεβαστό να παίζεις “ταμπούρι” για να μην δεχθείς γκολ, όμως είναι ασέβεια προς το ίδιο το ποδόσφαιρο, να κάνεις καθυστερήσεις από το πρώτο λεπτό του αγώνα, για να προκαλέσεις εκνευρισμό, ώστε να πετύχεις τον στόχο σου. Τα κατάφεραν όμως. Μία φορά. Αν το επιχειρήσουν και δεύτερη, την άλλη εβδομάδα, θα είναι εξίσου τυχεροί; Ή μήπως αν επιλέξουν να παίξουν… ποδόσφαιρο, θα είναι διαφορετικοί; Μπορούν ή μήπως η ΑΕΛ είναι αυτό που είδαμε χθες; Μία ομάδα χωρίς την ποιότητα του Άρη, μαθημένη στο κατενάτσιο; (αυτό υποστήριζαν και οι Κύπριοι συνάδελφοι).

Ο επαναληπτικός της Λάρνακας θα είναι δύσκολος. Όχι γιατί ο χθεσινός αγώνας έληξε χωρίς γκολ για τον Άρη, αλλά γιατί οι συνθήκες θα είναι διαφορετικές. Από τις συνθήκες της αναμέτρησης, γήπεδο, κλιματολογικές κ.α. μέχρι και από τον αντίπαλο. Ενα πράγμα χρειάζεται ο Άρης. Καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια, εμπιστοσύνη στους εαυτούς τους και στο τέλος θα έχουν αυτοί στα χέρια τους το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

 

 

 

 

To Top