Τα 11 “αγκάθια” που προκάλεσαν την ρήξη!

Το γυαλί ανάμεσα στον Γιώργο Γαλανό και τον Χάρη Παπαγεωργίου έχει ραγίσει. Η αίσθηση που υπάρχει αυτήν τη στιγμή είναι ότι είναι εξαιρετικά απίθανο να κολλήσει. Θα αρκούσε η γλαφυρή δήλωση του Γαλανού στο PRESSARIS σύμφωνα με την οποία “εάν δεν φύγει ο Παπαγεωργίου, δεν επιστρέφω”.

Τα βασικά “αγκάθια” που προκάλεσαν την ρήξη δεν είναι λίγα. Τα περισσότερα βασίζονται σε θέματα ηθικής τάξης, εμπιστοσύνης και αρχών, όπως τονίζεται από την πλευρά Γαλανού. Τα νούμερα, τα ποσοστά και η… λογιστική περνούν σε δεύτερη μοίρα. “Θα μπορούσαμε να τα βρούμε σε οικονομικό επίπεδο, αλλά προηγούνται θέματα μείζονος ηθικής τάξης που θολώνουν το τοπίο”, όπως έχει ειπωθεί χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα:

1. Το βασικό θέμα εμπιστοσύνης και ηθικής τάξης έχει να κάνει με τον τρόπο που λειτούργησε ο Παπαγεωργίου στην υπόθεση των… Ισπανών. Ο Γαλανός θεωρεί ότι η δημοσιοποίηση και όλο το σκηνικό, όπως έγινε, αποτέλεσε “πισώπλατη” μαχαιριά μόλις μια μέρα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

2. Το ότι το περιβόητο μνημόνιο έγινε…φέιγ βολάν, διέρρευσε παντού, πριν καν φτάσει στα χέρια των νομικών του Γαλανού.

3. Μείζον θέμα ηθικής και ουσιαστικής τάξης θεωρούν τον χειρισμό στην υπόθεση Στεφανίδη. Οι χειρισμοί από πλευράς Ερασιτέχνη και η ανοχή στην κωλυσιεργία που έδειξε ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ,  έφεραν την ομάδα στο χείλος του γκρεμού, ενώ υπήρχε ξεκάθαρο τοπίο ότι το καράβι βαδίζει στα βράχια. Του χρεώνουν ότι ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για το… θεάτρο του παραλόγου των τεσσάρων μηνών.

4. Χρεώνουν στον Παπαγεωργίου, ότι όταν χρειάστηκαν οι άνθρωποι του ποδοσφαιρικού τμήματος την συνδρομή του σε θέματα όπως αναβολή πρωταθλήματος, παράταση μεταγραφών κτλ. ήταν επιδεικτικά απών.

5. Επίσης θεωρούν μεγάλο λάθος το γεγονός ότι έστειλε μόνο τον νομικό Χριστοφορίδη στην κρίσιμη δικαστική μάχη με τη διοίκηση Σκόρδα με αποτέλεσμα να χαθεί το δικαστήριο και να μπει ο σύλλογος σε μια δίνη επτά-οκτώ ημερών, πηγαίνοντας πολύ πίσω.

6. Χρεώνουν επίσης στον Παπαγεωργίου, ότι ως μεγαλομέτοχος δεν έδειξε αντανακλαστικά στην υπόθεση της επιταγής Διούδη και δεν απαίτησε να υπάρχει λογιστικός απολογισμός, για ένα ποσό της τάξης των 250.000 ευρώ, αναφερόμενοι σε διοικητική ανεπάρκεια.

7. Το ίδιο ισχύει και για τα 300 διαρκείας που έδωσε η διοίκηση Στεφανίδη. “Ως μεγαλομέτοχος και θεματοφύλακας του συλλόγου, δεν έδειξε την παραμικρή ευαισθησία και δεν λειτούργησε σε αυτά τα δυο θέματα” όπως τονίζουν οι άνθρωποι του ποδοσφαιρικού τμήματος, ώστε να προασπίσει τα συμφέροντα του συλλόγου με αποτέλεσμα να αιωρούνται σημαντικά οικονομικά θέματα.

8. Η καταγραφή του ποσοστού 60-40 (στα έσοδα) και 70-30 (στις εισπράξεις) δείχνει, σύμφωνα με τον Γαλανό και τους συνεργάτες του, τη διάθεση του ΑΣ να τους… κρατήσει μακριά ή να πάρει εξωπραγματικά για την ποδοσφαιρική πρακτική ποσοστά.

9. Η κατάσταση στον Ερασιτέχνη με όλα τα τμήματα σχεδόν υπό διάλυση, χωρίς να λειτουργούν επί της ουσίας, την ώρα που δεν υπάρχει καμία χορηγία ή δημιουργία εσόδων αποτελούν σημαντικά στοιχεία για να κλονιστεί η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του προέδρου του ΑΣ.

10. Η καθυστέρηση αποτελεσματικότητας σε βασικά θέματα όπως αυτό της εκκαθάρισης της ΠΑΕ, όπου προκύπτουν καθημερινά εμπόδια.

11. Ο προσδιορισμός καταβολής 400.000 ευρώ από τον Γαλανό μέσα σε πέντε μήνες. Όπως ειπώθηκε στο… θερμό τετ α τετ από τον Γαλανό: “θέλω να βάλω 3.000.000 ευρώ, μπορεί να χρειάζονται και λιγότερα… Ποιος θα ορίσει από τώρα τι χρήματα θα μπουν;”.

To Top