ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Τα 270΄ χωρίς να δεχθεί γκολ είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς στον Άρη!

Η αμυντική συμπεριφορά του Άρη έχει βελτιωθεί σημαντικά στο 2019, καθώς έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ σε έξι ματς πρωταθλήματος…

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Στους αγώνες με Λαμία, Λάρισα, Ξάνθη, ΠΑΣ και Αστέρα κράτησε το μηδέν, ενώ πλέον μετρά τρία σερί 9ολεπτα δίχως να δεχθεί γκολ, μετά τον αγώνα με τον Λεβαδειακό.

Αν ρίξει κανείς μία ματιά στις τελικές προσπάθειες του αντιπάλου, θα διαπιστώσει την βελτίωση, αλλά και την άνοδο ορισμένων παικτών. Οι “κιτρινόμαυροι” δέχθηκαν σε αυτά τα τρία ματς, συνολικά 16 τελικές προσπάθειες, εκ των οποίων οι εννέα ήταν στην Τρίπολη! Ο ΠΑΣ για παράδειγμα έκανε τέσσερις σε όλο το ματς, ενώ η Ξάνθη μόλις τρεις, παρότι έπαιζε και στην έδρα της.

Στον μοναδικό αγώνα δηλαδή που κινδύνευσε να δεχθεί γκολ η άμυνα του Άρη, ήταν στην Τρίπολη, όμως εκεί είχε σε φοβερή μέρα τον Χουλιάν Κουέστα, γι αυτό και διατηρήθηκε τόσο εύκολα το 0-3 του πρώτου ημιχρόνου.

Συνολικά φέτος στο πρωτάθλημα, ο Άρης έχει δεχθεί 163 τελικές προσπάθειες ενώ δέχεται ένα γκολ ανά 8,6 τελικές. Αν βγάλει κανείς εκτός, τα τρία τελευταία παιχνίδια, τότε θα διαπιστώσει πως οι αντίπαλοι έφτασαν κατά μέσο όρο μπροστά από την εστία του Κουέστα, περίπου εννέα φορές σε κάθε αγώνα.

Ειδικά στα ματς με Ξάνθη και ΠΑΣ, οι παίκτες του Σάββα Παντελίδη έριξαν κατά πολύ τον μέσο όρο τους, δείγμα του ότι άρχισε να αποδίδει πολύ καλύτερα αμυντικά η ομάδα σε όλες τις γραμμές.

Από την επίθεση μέχρι την άμυνα και τον τερματοφύλακα. Δίνουν βοήθειες σημαντικές οι επιθετικοί, η μεσαία γραμμή με Σιώπη και Μπάσα έχει ανέβει κατακόρυφα, ενώ έχουν “δέσει”, Δεληζήσης-Ροζ στα στόπερ, με τα μπακ επίσης (Τζανακάκης-Κόρχουτ) να δίνουν σημαντικές λύσεις. Και φυσικά η σταθερότητα του Κουέστα στο τέρμα…

 

 

To Top