ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Τα 7 τρίποντα του Γκετσεβίτσιους απείλησαν τον Κόμματο

Τα επτά τρίποντα που πέτυχε ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους χθες στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό είναι εντυπωσιακή επίδοση, αλλά δεν αποτελούν ρεκόρ για παίκτη του Άρη…

Τα επτά εύστοχα τρίποντα όμως, είναι μία επίδοση που ξεφεύγει από τα όρια της φετινής σεζόν. Ο Γκετσεβίτσιους ισοφάρισε χθες τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στην ιστορία του Άρη στην Basket League. Έμεινε ένα τρίποντο μακριά από το απόλυτο ρεκόρ που κρατάει από τις 11 Οκτωβρίου 2003 ο Νέστορας Κόμματος, που μέτρησε 8/12 τρίποντα στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ηρακλή που κρίθηκε όμως σε παράταση (100-99).

Ο Γκετσεβίτσιους σημείωσε μόλις την 6η επίδοση 7+ εύστοχων τρίποντων στην ιστορία των “κιτρινόμαυρων” στην Basket League και παράλληλα ρεκόρ σχεδόν 11 χρόνων. Ο τελευταίος που έφτασε σε μία τέτοια, ήταν ο Δημήτρης Τσαλδάρης που μέτρησε 7/9 τρίποντα στην εκτός έδρας νίκη του Άρη επί του Αιγάλεω με 88-71, στις 12 Ιανουαρίου 2008.

Ο Λιθουανός γκαρντ σταμάτησε στους 23 πόντους και αυτό συνιστά ρεκόρ καριέρας στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Το προηγούμενο του ήταν εκείνο των 19 πόντων που είχε δύο φορές με τον Ολυμπιακό. Εντός έδρας με το Περιστέρι για τη σεζόν 2011-12 και εκτός έδρας με τον Πανιώνιο για τη σεζόν 2012-13″.

To Top