Τα 7+3 βήματα προς την εκκαθάριση! Η διαδικασία, τα εμπόδια και το Ρύσιο

Η γενική συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ Άρης αποφάσισε στις 3 Νοεμβρίου την εκκαθάριση-λύση της εταιρίας, με ποσοστό 68,07%. Επίσης, ορίστηκαν οι δυο εκκαθαριστές (Κλεώπας, Σενέμης)

Από δω και πέρα τα πιο βασικά βήματα είναι:

1. Καταγραφή του ενεργητικού της εταιρείας, των χρεών προς το δημόσιο και τους ιδιώτες-πιστωτές. Θα γίνει καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων του συλλόγου.

2. Αναγγελία των πιστωτών.

3. Εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της ΠΑΕ Άρης, με αιχμή του δόρατος το Νέο Ρύσιο.

4. Επιδίωξη των απαιτήσεων που έχει η ΠΑΕ Άρης.

5. Ενδεχόμενη παραχώρηση των απαιτήσεων της στο κράτος (π.χ. υπόθεση Ζαχουδάνη), όπως έκανε και η ΑΕΚ (υπόθεση Ψωμιάδη).

6. Εφόσον δεν είναι αρκετά τα έσοδα από την πώληση των περιουσιακών στοιχείων για να καλυφθούν οι πιστωτές, είναι πιθανό κάποιοι να επιδιώξουν να εισπράξουν τα οφειλόμενα από τα φυσικά πρόσωπα.

7. Είναι πιθανό κάποιοι που δεν επιθυμούν την εκκαθάριση, (παράγοντες, ποδοσφαιριστές), να μπουν σε διαδικασία τριτανακοπών και μπορούν να καθυστερήσουν την διαδικασία

Από κει και πέρα, να σημειωθούν ακόμη τα εξής:

Α. Η διαδικασία της εκκαθάρισης αυτή θα πρέπει να γίνει σε τρεις μήνες.

Β. Σε περίπτωση που η ομάδα αγωνιστικά έχει ανέβει στη Football League και δεν έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση, υπάρχουν νομικές δικλείδες, με το δεδικασμένο ΑΕΚ και Λάρισα, που επιτρέπουν τον ΑΣ να ξεκινήσει μια νέα ΠΑΕ Άρης, χωρίς να αναβιώσει η παλιά χρεωμένη. Δεν θα μεταφερθούν τα χρέη της παρούσας ΠΑΕ. Ο Ερασιτέχνης Άρης μπορεί να ιδρύσει νέα εταιρεία, με νέο ΑΦΜ.

Γ. Σε ότι αφορά το Νέο Ρύσιο υπάρχουν τρόποι, όπως υποστηρίζουν οι νομικοί που μπορεί να δώσουν τη δυνατότητα να «επιστρέψει» το προπονητικό κέντρο στην οικογένεια του Άρη.

To Top