«Τελείωσε» και τυπικά ο Απόλλων Καλαμαριάς

Την αποβολή του Απόλλωνα Καλαμαριάς από το πρωτάθλημα της Α1 ανδρών αποφάσισε το προεδρείο της ΕΣΑΠ, έπειτα από την επιστολή αποχώρησης που είχε στείλει η διοίκηση του συλλόγου.

Πλέον, το ΤΑΑ Απόλλων Καλαμαριάς μπαίνει σε καθεστώς αγωνιστικής και οικονομικής εκκαθάρισης, ενώ η Λίγκα θα συνεδριάσει εκτάκτως -πιθανότατα την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου- προκειμένου να επικυρωθεί η νέα βαθμολογία του πρωταθλήματος, το οποίο θα συνεχιστεί με 11 ομάδες.

Βάσει της προκήρυξης της Α1 ανδρών, οι εννιά αγώνες που πρόλαβαν να δώσουν οι Καλαμαριώτες θα θεωρηθούν ως μη γενόμενοι. Η εξέλιξη αυτή ωφελεί ακούσια τον Άρη και τον Παναθηναϊκό, τις μοναδικές ομάδες που είχαν χάσει βαθμούς (3 και 1, αντίστοιχα) από τον ουραγό Απόλλωνα.

Ταυτόχρονα, η ΕΑ Πατρών ειδοποιήθηκε ότι ο προγραμματισμένος αυριανός αγώνας με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς για την 10η αγωνιστική, στην πρωτεύουσα της Αχαΐας, ματαιώνεται.

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ, Παντελής Ταρνατόρος, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς εδώ που έφτασαν τα πράγματα δεν αλλάζει τίποτα. Λυπάμαι για την αποχώρηση του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Τα προβλήματα με τον Απόλλωνα υπήρχαν από το καλοκαίρι, αλλά πάντα τα ξεπερνούσαμε με τις παρεμβάσεις και της ΕΣΑΠ. Δυστυχώς από την στιγμή που και οι ίδιοι οι παράγοντες του Ερασιτέχνη Απόλλωνα δεν επιθυμούν τη λειτουργία του τμήματος, για λόγους που μόνο εκείνοι ξέρουν, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Ειδοποιήσαμε την ΕΑ Πατρών πως το μεταξύ τους παιχνίδι, αύριο Τετάρτη, δεν θα γίνει».

Στο άκουσμα της της δυσάρεστης απόφασης, άμεση ήταν η αντίδραση του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Πετοσφαιριστών, που επέρριψε ευθύνες στην ΕΣΑΠ και την ΕΟΠΕ, εκφράζοντας προβληματισμούς για το κύρος του πρωταθλήματος αλλά και για την τύχη των μέχρι σήμερα παικτών του Απόλλωνα, που θα μείνουν «μετέωροι». Για το λόγο αυτό, ο ΠΑΣΑΠ προτείνει την παράταση της μεταγραφικής περιόδου κατά 20 ημέρες για τους συγκεκριμένους βολεϊμπολίστες, καθώς και πρόνοια από πλευράς ΕΣΑΠ για όσους εξ αυτών δεν μπορέσουν να βρουν νέα ομάδα.

To Top