«Τελειώνει» από τη Γιουβέντους ο Πογκμπά

Θέμα χρόνου μοιάζει η οριστική λύση της συνεργασίας της Γιουβέντους με τον Πολ Πογκμπά, μετά τον διετή αποκλεισμό που του έχει επιβληθεί λόγω ντόπινγκ.

Αίσθηση είχε προκαλέσει τον περασμένο Σεπτέμβριο, η είδηση πως ο Πολ Πογκμπά βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ. Μέσα από δύο τεστ, αποδείχθηκε πως ο Γάλλος χαφ είχε καταναλώσει τεστοστερόνη και κάπως έτσι βρέθηκε αντιμέτωπος με αυστηρές ποινές αποκλεισμού από τα γήπεδα, διάρκειας μέχρι και τεσσάρων ετών. Ο ίδιος πάντως είχε υποστηρίξει από την πρώτη στιγμή πως η ουσία υπήρχε μέσα σε συμπλήρωμα διατροφής που έπαιρνε, ενώ λέγεται πως το ιατρικό επιτελείο της Γιουβέντους ήταν ενήμερο για την κατανάλωση του συγκεκριμένου συμπληρώματος.

Μετά τις απαραίτητες δικαστικές αποφάσεις, του επιβλήθηκε τελικά ποινή δύο ετών μακριά από τα γήπεδα, θέτοντας τον ουσιαστικά εκτός των αγωνιστικών υποχρεώσεων της Γιουβέντους. Στη δεύτερη θητεία του στην ομάδα του Τορίνο, πρόλαβε να αγωνιστεί μόλις σε 12 ματς, πριν γίνει το πρώτο τεστ, μετά από έναν αγώνα με την Ουντινέζε.

Η υπερασπιστική γραμμή του ποδοσφαιριστή προσπάθησε να μειώσει με κάθε τρόπο τη διάρκεια της ποινής, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Αντιθέτως, η ιταλική εισαγγελία εξετάζει μέχρι και την αύξηση της στα τέσσερα έτη και οι οριστικές εξελίξεις αναμένονται το επόμενο διάστημα.

Μπορεί λοιπόν η ατζέντης του, Ραφαέλα Πιμέντα, να δήλωσε πως ο Πογκμπά είναι έτοιμος να αγωνιστεί το συντομότερο, όμως η Γιουβέντους μοιάζει να μην υιοθετεί αυτή την αισιοδοξία. Ετοιμάζεται μάλιστα σύμφωνα με δημοσιεύματα να τερματίσει το υπάρχον συμβόλαιο του, το οποίο, υπό φυσιολογικές συνθήκες, θα έληγε το καλοκαίρι του 2026.

Οι «μπιανκονέρι» δε μοιάζουν διατεθειμένοι να περιμένουν μέχρι την ολοκλήρωση της τιμωρίας που του έχει επιβληθεί και είναι πρόθυμοι να τερματίσουν πρόωρα τη συμφωνία.

To Top