Τελεσίγραφο Τσέφεριν σε Γιούβε, Μίλαν, Μπάρτσα και Ρεάλ : “Όποιος είναι στην ESL, θα μείνει εκτός της UEFA”

Τελεσίγραφο σε 4 ομάδες που δεν έχουν αποχωρήσει οριστικά από την European Super League έστειλε ο Αλεκσάντερ Τσέφεριν, ξεκαθαρίζοντας πως όποιες δεν εγκαταλείψουν την κλειστή λίγκα που οραματίζονται, θα μείνουν εκτός διοργανώσεων της UEFA.

H UEFA δεν επέβαλλε τελικά ποινές στις ομάδες που επιχείρησαν στις αρχές της εβδομάδας την απόσχιση από αυτήν μέσω της δημιουργίας της δικής τους κλειστής λίγκας, ωστόσο στον συγκεκριμένο πόλεμο δεν ισχύει η φράση “περασμένα, ξεχασμένα”.

Οι άνθρωποι της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας όχι μόνο δεν ξεχνούν όλα όσα έγιναν πίσω από την πλάτη τους αλλά δουλεύουν από τώρα για να μην συναντήσουν ανάλογες συμπεριφορές στο μέλλον, με τον Αλεκσάντερ Τσέφεριν να δίνει τον τόνο.

Βλέποντας πως 8 ομάδες αποχώρησαν οριστικά από την Super League ενώ 4 δεν το έχουν κάνει ακόμα (Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους και Μίλαν), φρόντισε να στείλει ισχυρό μήνυμα στον σκληρό πυρήνα της European Super League, ξεκαθαρίζοντας πως δεν μπορούν να έχουν τα πόδια τους και στις δύο βάρκες και ότι καλούνται να διαλέξουν σε ποια εκ των δύο θέλουν να είναι μέσα από εδώ και πέρα (“Τελεσίγραφο για 4” είναι και ο τίτλος στο σημερινό πρωτοσέλιδο της Gazzetta dello Sport).

“Όποιος συνεχίζει να είναι εμπλεκόμενος στην Super League, στο μέλλον δεν θα μπορεί να παίξει στις διοργανώσεις της UEFA. Οι διοργανώσεις μας θα είναι φανταστικές ακόμα και χωρίς αυτές τις τέσσερις ομάδες. Εάν κάποιος θέλει να είναι εγωιστής, μπορεί να δοκιμάσει ξανά να σχηματίσει την ESL.

Δοκίμασαν ήδη μία φορά και απέτυχαν”, τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας με δηλώσεις του στο γερμανικό περιοδικό “Der Spiegel”, ο οποίος είχε δηλώσει τα εξής στο περιθώριο της συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA το μεσημέρι της Παρασκευής:

“Αν και η European Super League διαλύθηκε αφού την εγκατέλειψαν οι περισσότεροι συμμετέχοντες, οι Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους και Μίλαν δεν άφησαν το σχέδιο. Οι διοικούντες των ομάδων αυτών θα μπορούσαν να έχουν συνέπειες. Είναι προφανές πως οι σύλλογοι θα πρέπει να αποφασίσουν εάν είναι σύλλογοι της European Super League ή ευρωπαϊκοί σύλλογοι.

Εάν είναι στην πρώτη κατηγορία, δεν θα παίξουν στο Champions League. Εάν είναι έτοιμοι να το κάνουν, μπορούν να παίξουν στη διοργάνωσή τους. Περιμένουμε να δούμε τι θα μας πουν οι νομικοί εκπρόσωποί μας, όμως όλοι θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες για τις αποφάσεις τους και το ξέρουν καλά.

Φυσικά, η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική για τους συλλόγους που παραδέχτηκαν το λάθος τους και εγκατέλειψαν το σχέδιο και τους άλλους, που δεν θέλουν να πιστέψουν ότι όλα έχουν τελειώσει”.

To Top