ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τελεσίγραφο FIFA σε ΕΠΟ: «Μέχρι αύριο το βράδυ…»

Η Ομοσπονδία είναι υποχρεωμένη μέχρι αύριο το βράδυ (έχει ορίσει ήδη έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ) να εναρμονίσει τον Κώδικα Δεοντολογίας της, όπως τον έλαβε πριν λίγο από την ΦΙΦΑ, ώστε να παραπεμφθούν στην Επιτροπή οι «7» πρώτοι εμπλεκόμενοι για την «Εγκληματική Οργάνωση».

Tελείωσαν τα «ψέματα» για την ΕΠΟ και τους εμπλεκόμενους της Ομοσπονδίας στο μέγα θέμα της «Εγκληματικής Οργάνωσης». Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες μας εστάλη πριν από λίγο, από την ΦΙΦΑ στην ΕΠΟ, το τελικό κείμενο βάση του οποίου προσαρμόζεται ο Κώδικας Δεοντολογίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας στα πλαίσια του αντίστοιχου της Παγκόσμιας.

Η ΦΙΦΑ με εντολή στο σχετικό έγγραφό της –εντολή η οποία έχει ουσιαστικά τη μορφή τελεσίγραφου- υποχρεώνει την ΕΠΟ να εγκρίνει το σχετικό κείμενο στο Διοικητικό της Συμβούλιο μέχρι αύριο το βράδυ, 30 Ιουνίου. Προσθέτοντας ότι επιθυμεί να εφαρμοστεί ο σχετικός Κώδικας από την 1η Ιουλίου.

Η ΕΠΟ έχει ενημερώσει τα μέλη του δ.σ. εδώ και δύο ημέρες ότι αύριο θα υπάρξει έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου της. Ένα από τα θέματα της ατζέντας είναι «Τροποποίηση υφιστάμενων κανονισμών». Είναι φανερό ότι στην Ομοσπονδία περίμεναν ότι σύντομα θα έρχονταν τα… μαντάτα από την ΦΙΦΑ. Όμως, επειδή τα μάτια μας έχουν δει πάρα πολλά από τη συγκεκριμένη διοίκηση καλό θα ήταν να περιμένουμε κι εμείς πρώτα να εγκρίνει αύριο τον νέο Κώδικα Δεοντολογίας η ΕΠΟ και μετά να πορευτούμε προς τα σπουδαία.

Ποια είναι αυτά; Μα η καταγγελία που ακολούθως θα υπάρξει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ και η κλήση από τους δικαστές που την απαρτίζουν των «7» (Παπακωνσταντίνου, Προύντζος, Παπανικολάου, Υφαντής, Γιάχος, Σπάθας, Δημητρόπουλος) εμπλεκόμενων προσώπων της Ομοσπονδίας (συν οι τρεις διαιτητές) στην υπόθεση της «Εγκληματικής Οργάνωσης». Κάτι το οποίο ουσιαστικά θα ανοίξει τον δρόμο για την πιθανή αποπομπή τους από το ποδόσφαιρο μέχρι την δικαστική διαλεύκανση της υπόθεσης.

Εγκρίνοντας αύριο στο έκτακτο δ.σ. η ΕΠΟ τον προσαρμοσμένο με τα δεδομένα της ΦΙΦΑ Κώδικα Δεοντολογίας υλοποιεί το πρώτο κομμάτι της τριμερούς συμφωνίας (ΦΙΦΑ-Κοντονής-ΕΠΟ). Τα άλλα δύο αφορούν την αναμόρφωση του πλαισίου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας και το πειθαρχικό της Ομοσπονδίας. Επίσης με την έγκριση του νέου Κώδικα, από την 1η Ιουλίου θα «ανοίξουν» και άλλα θέματα για την Επιτροπή Δεοντολογίας, όπως αυτό του «Κοριόπολις 2» αλλά και η «υπόθεση Παλάσκα». Θυμίζουμε την παραπομπή από τον εισαγγελέα για πλημμέλημα ( «πλαστογραφία από κοινού μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση») του προέδρου της ΕΠΣ Καρδίτσας Μανώλη Παλάσκα ο οποίος πρόκειται να δικαστεί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καρδίτσας την 1η Ιουλίου.,

Η ΦΙΦΑ δεν αναφέρει στο σχετικό έγγραφό της τι θα… συμβεί αν η ΕΠΟ σήμερα δεν προχωρήσει στην έγκριση του Κώδικα Δεοντολογίας, προφανώς γιατί θεωρεί δεδομένο ότι η διοίκηση Γκιρτζίκη θα πράξει αυτό που οφείλει.

Θα πρέπει πάντως να επισημάνουμε ότι πράττοντας το… αυτονόητο ο Γιώργος Γκιρτζίκης δεν αποφεύγει τον κίνδυνο ορισμού «Διοικούσας Επιτροπής» στην ΕΠΟ (όπως έχει ζητήσει αλλεπάλληλες φορές ο Σταύρος Κοντονής και εξετάζει πολύ σοβαρά εδώ και καιρό η ΦΙΦΑ, κάτι το οποίο έχουμε γράψει στο sdna). Το ενδεχόμενο παραμένει ανοιχτό και σοβαρό! Δεν πρέπει να λησμονούμε άλλωστε ότι οσονούπω αναμένονται και σχετικά πορίσματα για το θέμα της «Κάρτας Υγείας» κι αυτό δεν αποκλείεται να επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την ήδη «βαριά κατάσταση» για την σημερινή διοίκηση της ΕΠΟ.

Για την ώρα πάντως περιμένουμε την έκτακτη αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας η οποία θα ανοίξει τον δρόμο για την Επιτροπή Δεοντολογίας. Κάτι που ζητούσε –και δεν έκανε πίσω- ο Σταύρος Κοντονής, ώστε να μην χρειαστεί η δική του νομοθετική παρέμβαση και να πάρουν τα πράγματα τον σοβαρότατο δρόμο που πρέπει…

Πηγή:sdna.gr

To Top