Τελευταία νίκη στο ΟΑΚΑ 14 χρόνια πριν…

Κάθε αρχή και δύσκολη, λέει ο σοφός λαός και δεν έχει άδικο… Ο Άρης δύσκολα κερδίζει στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό από τότε που έγινε το πρωτάθλημα επαγγελματικό! Τελευταία νίκη των κίτρινων στην Αθήνα ήταν την περίοδο 1996-97 με σκορ 79-77, στο ντεμπούτο του Ουόλτερ Μπέρι στην επιστροφή του στους κίτρινους.

Ο Άρης κέρδισε πέρσι στον επαναληπτικό ημιτελικό κυπέλλου τον Παναθηναϊκό σε ένα παιχνίδι χωρίς ουσία, αφού είχε ηττηθεί στο ΟΑΚΑ με 28 πόντους διαφορά. Τελευταία νίκη στο πρωτάθλημα για τους κίτρινους ήταν την περίοδο 2007-08, όταν ο Άρης του Γκόρντον Χέρμπερτ επιβλήθηκε δίκαια και καθαρά των πράσινων με σκορ 82-75 στο Αλεξάνδρειο με πρωταγωνιστή και πρώτο σκόρερ τον Γιώργο Καλαϊτζή. Έκτοτε ο Άρης μετράει εννιά σερί ήττες από τους πρωταθλητές Ελλάδας εντός και εκτός έδρας. Στο σύνολο των αναμετρήσεων από την περίοδο 1992-93 (πρώτη χρονιά του ΕΣΑΚΕ) οι κίτρινοι έχουν οχτώ νίκες σε 42 αγώνες…

Ένα δευτερεύον στατιστικό στοιχείο για το σημερινό παιχνίδι αφορά τον Δημήτρη Βεργίνη, ο οποίος χρειάζεται τρεις πόντους για να φτάσει τους 400 στην Α1.

To Top