Τελικοί πράξη τρίτη: Ευκαιρία για προβάδισμα τίτλου

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται για τρίτη φορά στο ΟΑΚΑ στην σειρά των τελικών της Stoiximan.gr Basket League (19:00, CosmoteSport 4), με τον νικητή να κάνει άλμα τίτλου, έχοντας δύο ευκαιρίες να «κλειδώσει» το πρωτάθλημα.

Μετά από δύο break έδρας σε ισάριθμα παιχνίδια και την σειρά στο 1-1, οι δύο «αιώνιοι» τίθενται εκ νέου αντιμέτωποι αναζητώντας το πολύτιμο ροζ φύλλο αγώνα το οποίο θα τους βάλει σε θέση οδηγού στην μάχη κατάκτησης της εντός των τειχών κορυφής.

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο λόγω της ήττας στην πρεμιέρα των τελικών την περασμένη Κυριακή (3/6, 65-75), ωστόσο κατόρθωσε να ισοφαρίσει σε 1-1 μετά το δικό της break στο ΣΕΦ (7/6, 66-71) και έχει πλέον την δυνατότητα να πάρει «κεφάλι» στην σειρά. Στον αντίποδα, ο Ολυμπιακός απώλεσε την ευκαιρία να πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα τίτλου, μην μπορώντας να υπερασπιστεί την έδρα του και πλέον αναζητά νέο «σπάσιμο» στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Πλήρης θα παραταχθεί στο παρκέ ο Παναθηναϊκός Superfoods καθώς δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, με τον Καταλανό τεχνικό να έχει στην διάθεσή του όλους τους παίκτες του. Συνεχίζεται κανονικά η διάθεση των εισιτηρίων. Για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο μοναδικοί απόντες είναι οι μακροχρόνια τραυματίες Τιλί, Αγραβάνης, την ώρα που οι «ερυθρόλευκοι» δέχτηκαν στην τελευταία προπόνηση επίσκεψη στήριξης από τους αδερφούς Αγγελόπουλους.

Θυμίζουμε ότι η σειρά κρίνεται στις τρεις νίκες, συνεπώς όποιος επικρατήσει σήμερα θα έχει δύο… championship points, δύο ευκαιρίες δηλαδή να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Πρώτο τζάμπολ στις 19:00 με τηλεοπτική μετάδοση από το CosmoteSport 4. Διαιτητές του τελικού Καρακατσούνης, Πουρσανίδης και Δεσλής

To Top