Τελικός και Γιουρόπα Λιγκ για Κόκε – Τσεσνάουσκις

Στον τελικό του Κυπέλλου Αζερμπαϊτζάν προκρίθηκε η Μπακού των Σέρχιο Κόκε και Ντεϊβίντας Τσεσνάουσκις, αφού κέρδισε στα πέναλτι (5-4) την Γκαραμπάχ στον επαναληπτικό ημιτελικό και ουσιαστικά εξασφάλισε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Παίξε μπάλα στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ! Πόνταρε στην expekt.com, με Bonus εγγραφής 125 €!

Η Μπακού, που στο πρώτο παιχνίδι είχε γνωρίσει εντός έδρας ήττα 0-1, ανέτρεψε την κατάσταση μέσα στο γήπεδο της αντιπάλου της, αφού ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα χάρη σε γκολ του Χόρβατ στο 38′.

Με τον Κόκε να μπαίνει ως αλλαγή στο 59′ (αντικαταστάθηκε πάντως στο 120′, πριν από τη διαδικασία των πέναλτι) και τον Τσεσνάουσκις παρόντα σ’ όλη τη διάρκεια του ματς, η Μπακού κράτησε το 0-1 μέχρι τέλους και τα πάντα κρίθηκαν στα πέναλτι.

Εκεί, η ομάδα των πρώην παικτών του Άρη επικράτησε με 5-4 και έτσι πήρε την πρόκριση για τον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει την συμπολίτισσα Νέφτσι Μπακού, στις 17 Μαΐου.

Με δεδομένο μάλιστα ότι η Νέφτσι είναι αγκαλιά με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, η Μπακού έχει πρακτικά εξασφαλισμένη την συμμετοχή της στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ ακόμα και εάν ηττηθεί στον τελικό του Κυπέλλου Αζερμπαϊτζάν.

To Top