ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Τελικός Κυπέλλου: Ξεκάθαρη η προκήρυξη, δεν μπορεί να γίνει στο ΟΑΚΑ!

Τι αναφέρει η προκήρυξη της ΕΠΟ για τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας. Γιατί δεν μπορεί να γίνει στο ΟΑΚΑ αν δεν δεχθεί ο Άρης.


Ο Άρης δεν συναινεί να γίνει ο τελικός του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. «Σύμμαχος» του η προκήρυξη! Επικοινώνησε με Μπαλτάκο ο Καρυπίδης.

Ο Άρης λέει «όχι» στο ΟΑΚΑ και ζητάει να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Παναθηναϊκό στο AEL FC Arena. Αν και ακόμα κάποιοι επιμένουν οτι το Ολυμπιακό Στάδιο είναι φαβορί για να φιλοξενήσει τον τελικό, το ΟΑΚΑ δεν αποτελεί επιλογή, αν δεν συναινέσει ο Άρης. Ούτε η ΕΠΟ μπορεί να προχωρήσει στην επιλογή του συγκεκριμένου Σταδίου, αφού η προκήρυξη του θεσμού είναι ξεκάθαρη και σαφής.

Το ΟΑΚΑ θα φιλοξενούσε τον τελικό μόνο αν και οι δύο φιναλίστ ήταν ομάδες των Αθηνών. Το ίδιο ισχύει και για την Τούμπα ή οποιοδήποτε άλλο γήπεδο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, αν στον τελικό προκριθούν ομάδα της Αθήνας και ομάδα της Θεσσαλονίκης ο τελικός αγώνας θα διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου.

Βασική προϋπόθεση το γήπεδο να πληροί τις προδιαγραφές, με τον αγωνιστικό χώρο του Πανθεσσαλικού να μην κάνει ούτε για… πατάτες όπως έχει γράψει το Sportime.

Τι αναφέρει το άρθρο 14 της προκήρυξης για την έδρα του τελικού:

⦁ Αν προκριθούν ομάδες των Αθηνών ο τελικός αγώνας θα διεξαχθεί στο Ο.Α.Κ.Α.
⦁ Αν προκριθούν ομάδες της Θεσσαλονίκης ο τελικός αγώνας θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη.
⦁ Αν προκριθούν ομάδα της Αθήνας και ομάδα της Θεσσαλονίκης ο τελικός αγώνας θα διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου.
⦁ Απαραίτητη προϋπόθεση τα γήπεδα να πληρούν τις προδιαγραφές για την διεξαγωγή του τελικού αγώνα.

Την επομένη της πρόκριση του Άρη στον τελικό, οι Θεσσαλονικείς είχαν επικοινωνία με την ΕΠΟ και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Τάκη Μπαλτάκο.

Στον οποίο και ζήτησαν να εφαρμοστεί η προκήρυξη. Δεν δέχονται το ΟΑΚΑ ως έδρα και εφόσον το Πανθεσσαλικό κριθεί ακατάλληλο, να επιλεχθεί γήπεδο που θα πληροί τα γεωγραφικά κριτήρια. Γι’ αυτό άλλωστε και πρότειναν το AEL FC Arena.

 

To Top