“‘Τελικός’ με Πλατανιά, μπορεί το “διπλό” ο Άρης”

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη, Αντώνης Σαπουντζής μίλησε για την πολύ δύσκολη κατάσταση στους κίτρινους, τονίζοντας πως εκτός από το πάθος για να έρθουν τα αποτελέσματα πρέπει να παίξει και μπάλα. Παράλληλα, τόνισε πως το παιχνίδι με τον Πλατανιά είναι ένας “τελικός” και πως η ήττα είναι καταδικαστική. 

Αναλυτικά όσα ανέφερε στον “Αρένα”:

Για την κατάσταση στον Άρη:Τα  πράγματα είναι λίγο δύσκολα έως αρκετά δύσκολα. Χρειαζόταν η ομάδα να κερδίσει τα δύο εντός παιχνίδια να βάλει κάποιον από κάτω και να πάρει και ανάσα. Η ομάδα δεν πείθει γενικά. Με τον Πανιώνιο πέρασε πόση ώρα να απειλήσει ενώ κάπως έτσι κύλησε και το παιχνίδι με την Βέροια. Γενικά υπάρχει το βαθμολογικό άγχος για τους παίκτες που αγωνίζονται πρώτη φορά στην Σούπερ Λιγκ με τέτοιο κοινό και τέτοια πίεση. Ομάδες χαμηλότερης δυναμικής του Άρη θα έπρεπε να χάνουν από τα αποδυτήρια τα παιχνίδια. Λάθη έγιναν το καλοκαίρι όμως δεν μπορούμε να κοιτάμε πίσω. Πρέπει να επιτευχθεί και ο στόχος της παραμονής”.

Για το πάθος των παικτών:“Πάθος υπάρχει αλλά στην έδρα σου πρέπει να παίξεις και λίγο μπάλα. Ο αντίπαλος έρχεται να κλειστεί και πρέπει να βρεις τρόπους να παίξεις καλά. Σίγουρα όμως μετράνε τα αποτελέσματα. Θα προτιμούσε ο κόσμος να είχα έρθει κάποιες νίκες και ας είχε παίξει χειρότερο ποδόσφαιρο η ομάδα. Όμως τα αποτελέσματα έρχονται και παίζοντας καλά”.

Για το παιχνίδι με τον Πλατανιά:“Είναι το πιο καθοριστικό παιχνίδι της χρονιάς. Ακούω τον προπονητή του Άρη που λέει πως η ομάδα μπορεί να σωθεί όμως θεωρητικά εύκολο πρόγραμμα έχει και ο Πλατανιάς και η Βέροια. Με τον Πλατανιά ο Άρης πρέπει να πάρει νίκη η ισοπαλία. Διαφορετικά μιλάμε για καταστροφή και δεν υπάρχει γυρισμός. Παίζει ρόλο η ψυχολογία αλλά δεν παύεις να είσαι Άρης. Τι ψυχολογία να έχει ο ποδοσφαιριστής της Βέροιας που πάει να κάνει προθέρμανση και βλέπει 15.000 χιλ. κόσμος; Αν ήταν λιγότερος ο κόσμος τα παιχνίδια με Πανιώνιο και Βέροια θα ήταν διπλά. Πιστεύω πως μπορεί να κάνει το διπλό. Ο αντίπαλος δεν είναι φόβητρο. Ψυχολογικά είναι καλύτερος λόγο βαθμολογίας και αλλαγής προπονητή. Θα έχει και αυτός το άγχος και θα πρέπει να δώσουν ψυχραιμία οι έμπειροι στον Άρη ώστε να φύγει με κάτι θετικό”.

Για τον κόσμο του Άρη:“Ο κόσμος παίρνει τους βαθμούς. Ξέρω πως επηρεάζονται οι ποδοσφαιριστές από τον κόσμο και πως σπρώχνουν την ομάδα. Ο κόσμος πιστεύει ακόμα. Αν σωθεί η ομάδα και ο ποιο αισιόδοξος Αρειανός θα πρέπει να πει τέλος αυτά που γίνονται στον Άρη. Πληρώνει εισιτήριο και κάποια στιγμή θα θέλει να δει και μπάλα”.

To Top