Τελικό στο Ντουμπάι με Φέντερερ και είσοδο στο Top 10 για τον Τσιτσιπά!

Δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο το καλωσόρισμα του Στέφανου Τσιτσιπά στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης!

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Ο 20χρονος Έλληνας τενίστας κέρδισε μια συγκλονιστική μάχη απέναντι στον φορμαρισμένο Gael Monfils, έφτασε τις 8 συνεχόμενες νίκες και προκρίθηκε στον τελικό του Dubai Tennis Championships!

Μετά από 3 ώρες μιας επικής μονομαχίας – αναμφίβολα σε έναν από τους αγώνες της χρονιάς ως τώρα – ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε του Gael Monfils με 4-6, 7-6 (4), 7-6 (4) και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Dubai Tennis Championships.

O Στέφανος προκρίθηκε στον σημαντικότερο τελικό του για το 2019, δεύτερο συνεχόμενο μετά από τη Μασσαλία, όπου ήταν πρωταθλητής μόλις πριν από 5 μέρες, ενώ ταυτόχρονα έφτασε και τις 8 συνεχόμενες νίκες στο tour.

Πάνω απ’ όλα αυτά φυσικά, βρίσκεται η πρώτη του είσοδος στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης, γράφοντας άλλη μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού τένις. Τη Δευτέρα θα γίνει ο πρώτος τενίστας από τη χώρα μας, άνδρας ή γυναίκα, που θα βρεθεί στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Στέφανος ολοκλήρωσε τον αγώνα με 47 winners και 39 αβίαστα λάθη, ενώ ο Monfils είχε 45 winners και 45 λάθη. Αμφότεροι οι δυο παίκτες βρίσκονται σε πολύ καλή φόρμα και ήταν αήττητοι στα δυο τελευταία τους τουρνουά.

Αυτό επιβεβαιώθηκε και σήμερα στο γήπεδο, όπου είδαμε έναν καταπληκτικό αγώνα, μια τεράστια μάχη μέχρι και τον τελευταίο πόντο και τελικά τον Στέφανο να παίρνει την πολύ σπουδαία πρόκριση, αλλά και την άτυπη ρεβάνς για την ήττα που είχε πριν λίγες εβδομάδες από τον Γάλλο στη Σόφια.

Ο Στέφανος έκανε ένα τρομερό ξεκίνημα στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 3-0 πολύ γρήγορα. Ο Monfils ωστόσο ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του, βρήκε μερικές απίστευτες επιστροφές και πήρε τα πάνω του, κερδίζοντας 5 games στη σειρά για το 5-3 και σερβίροντας επιτυχημένα για το 6-4 λίγο αργότερα.

Ο Γάλλος προηγήθηκε και με break νωρίς στο 2ο σετ, αποκτώντας ένα προβάδισμα με 6-4, 3-1. Κι ενώ όλα έδειχναν πως είχε τον απόλυτο έλεγχο και πως αργά ή γρήγορα θα έπαιρνε την 9η διαδοχική του νίκη, ο Στέφανος είχε αντίθετη άποψη.

Ο πρωταθλητής μας πήρε τα 3 επόμενα games και επέστρεψε στο παιχνίδι, αποκτώντας προβάδισμα με 4-3. Στο 10ο game είχε κι ένα set point, αλλά κυριολεκτικά για ένα χιλιοστό το έχασε, καθώς σε μια αμφιλεγόμενη φάση ο Monfils βρήκε για πολύ λίγο γραμμή, το hawk-eye τον δικαίωσε και ο διαιτητής του έδωσε τον πόντο, παρά τα παράπονα του Τσιτσιπά, που πίστευε ότι έπρεπε να γίνει επανάληψη.

Στο tie-break πάντως ο Έλληνας τενίστας κατάφερε να κερδίσει το σετ, επικρατώντας με 7-4. Και εκεί υπήρξε μια αμφιλεγόμενη φάση, όταν ο Στέφανος έχασε τη γραμμή σε έναν κρίσιμο πόντο, όμως ο Monfils δεν το αντιλήφθηκε, ούτε και ο επόπτης, με αποτέλεσμα ο πόντος να καταλογιστεί κανονικά στον Έλληνα παίκτη.

H μεγάλη μάχη συνεχίστηκε και στο 3ο σετ, στο οποίο ο Monfils κλήθηκε να σβήσει ένα break point στο 1ο (1-0) και άλλα δυο στο 5ο game (3-2), αλλά ο Στέφανος βγήκε ζωντανός από το μεγαλύτερο game του σετ, κρατώντας το σερβίς του έπειτα από 4 ισοπαλίες και αφού έσβησε 4 break point του Γάλλου.

Με το game αυτό ισοφάρισε σε 4-4 και έφερε ξανά την ισορροπία στο αποφασιστικό σετ, που κρίθηκε στο tie-break. Εκεί για άλλη μια φορά ο Στεφ ήταν καλύτερος, το κατέκτησε με το ίδιο σκορ (7-4) και “κλείδωσε” την ιστορική και αξιομνημόνευτη νίκη του σε 2 ώρες και 59 λεπτά αγώνα.

To Σάββατο, στις 17:00 ώρα Ελλάδας (COSMOTE SPORT 6), o Στέφανος θα διεκδικήσει τον 2ο συνεχόμενο τίτλο του, 3ο στην καριέρα του και σημαντικότερο όλων, απέναντι σε έναν εκ των Roger Federer και Borna Coric. Θα αντιμετωπίσει τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος κέρδισε εύκολα με 2-0 σετ τον Μπόρνα Τσόριτς (6-2, 6-2). Ο Ελβετός «μαέστρος» ξεπέρασε με ευκολία το εμπόδιο του 22χρονου Κροάτη, ο οποίος δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού να φανεί ανταγωνιστικός.

To Top