Τεντέσκο: «Ο Λουκάκου είναι ο αρχηγός μας»

Ο προπονητής της Εθνικής Βελγίου Ντομένικο Τεντέσκο τόνισε πως δεν θα διστάσει να ρίξει τον Ρομέλο Λουκάκου στην επίθεση στο σαββατιάτικο (9/9) εκτός έδρας παιχνίδι με το Αζερμπαϊτζάν για τα προκριματικά του EURO 2024, παρότι έχει αγωνιστεί φέτος μόλις 20 λεπτά.

Ο 30χρονος επιθετικός, πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής Βελγίου με 75 γκολ σε 108 αγώνες μετακόμισε ως δανεικός από την Τσέλσι στην Ρόμα λίγες μέρες πριν κλείσει η μεταγραφική περίοδος κι αγωνίστηκε για λίγα λεπτά στο ματς των «τζαλορόσι» με τη Μίλαν.

«Ο Ρομέλου είναι έτοιμος να παίξει. Μπορεί να μην έπαιξε πολύ με τη Ρόμα, αλλά παρέμενε πάντα σε φόρμα. Ακόμα κι αν δεν έπαιζε με τη Ρόμα θα είχε ξεκινήσει. Είναι ο αρχηγός μας και ένας πολύ σημαντικός παίκτης» τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ο Τεντέσκο και πρόσθεσε:

«Αυτή την στιγμή δεν νομίζω ότι μπορεί να παίξει 90 λεπτά. Οι παίκτες που έχουν παίξει για την ομάδα τους έχουν προφανώς ένα πλεονέκτημα».

Το Βέλγιο, ωστόσο, πρέπει να μάθει να ζει για πολλούς μήνες χωρίς τον Τιμπό Κουρτουά και τον «στρατηγό» της μεσαίας γραμμής Κέβιν Ντε Μπρόινε, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε χειρουργικές επεμβάσεις.

«Δεν μπορούμε να τον αντικαταστήσουμε μόνο με έναν παίκτη τον Ντε Μπρόινε. Πρέπει να φροντίσουμε όλοι μαζί για να καλύψουμε το κενό του» τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

To Top