Τεν Χαγκ για Ρονάλντο: “Oταν το κάνεις δεύτερη φορά, θα υπάρξουν συνέπειες”

Την απόφαση του να τιμωρήσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο, αφήνοντας τον εκτός αποστολής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το αυριανό (22/10, 19:30) ντέρμπι με την Τσέλσι, σχολίασε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Έρικ Τεν Χαγκ, επιβεβαιώνοντας πως ο Πορτογάλος σταρ αρνήθηκε να περάσει ως αλλαγή στο προχθεσινό παιχνίδι με την Τότεναμ. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: 

Για το τι ειπώθηκε στη συνάντησή του με τον Ρονάλντο και πώς περιμένει να εξελιχθεί το θέμα: “Ό,τι ειπώθηκε στην κουβέντα μας είναι μεταξύ εμένα και του Κριστιάνο. Νομίζω ότι η δήλωση είναι επίσης σαφής”. 

Για το αν ο Ρονάλντο θα μπορέσει να παίξει κάποιο ρόλο στην ομάδα στο μέλλον: “Ναι. Είναι και αυτό στη δήλωση. Παραμένει σημαντικό κομμάτι της ομάδας”. 

Για το αν αρνήθηκε να περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι της Τετάρτης: “Ναι. Είμαι ο προπονητής. Είμαι υπεύθυνος για την κουλτούρα και πρέπει να θέσω πρότυπα και αξίες και πρέπει να τα ελέγχω. Είμαστε σε μια ομάδα και σε μια ομάδα έχουμε πρότυπα και αξίες και πρέπει να το ελέγξουμε. Αυτό ήταν για όλους. ‘Oταν το κάνεις δεύτερη φορά, θα έχει συνέπειες, και αυτό κάναμε. Δεν θα τον έχουμε αύριο και αυτό είναι μια έλλειψη για εμάς και την ομάδα. Είναι μια απώλεια, αλλά νομίζω ότι είναι σημαντικό για τη νοοτροπία του ομίλου, και τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε στην Τσέλσι και αυτό είναι το πιο σημαντικό”. 

Για το τι ελπίζει ότι θα πετύχει με την απομάκρυνσή του από την ομάδα: “Πιστεύω ότι θα έχει μια αντανάκλαση, για εκείνον, αλλά και για όλους τους άλλους. Έδωσα μια προειδοποίηση στην αρχή της σεζόν και την επόμενη φορά πρέπει έχει συνέπεια αυτό που κάνει, διαφορετικά όταν ζείτε μαζί, όταν παίζετε μαζί -και το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα- πρέπει να έχουμε ορισμένα πρότυπα. Και πρέπει να το ελέγξω”. 

Για το πόσο απογοητευτικό είναι να μιλάμε για τον Ρονάλντο αντί για τις προσπάθειες της ομάδας να μπει στην τετράδα: “Καταλαβαίνω, υπάρχουν ερωτήσεις σχετικά με αυτό. Αλλά ταυτόχρονα είναι και για την Τσέλσι. Έχουμε ένα μεγάλο παιχνίδι να παίξουμε, οπότε όλη μου η εστίαση είναι σε εκείνο το παιχνίδι, όλη η εστίαση από το τιμ είναι σε εκείνο το παιχνίδι και όλη η εστίαση από τους παίκτες είναι στο παιχνίδι. Πρέπει να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι και πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε, οπότε χρειαζόμαστε πλήρη συγκέντρωση για να προετοιμαστούμε για αυτό το παιχνίδι και να παίξουμε τον καλύτερό μας εαυτό”. 

Για το πόσο επηρεάζονται οι παίκτες του από όλο αυτό: “Νομίζω ότι είναι μέρος, όταν παίζεις στο κορυφαίο ποδόσφαιρο, ότι μερικές φορές υπάρχουν φήμες, υπάρχει θόρυβος και δεν πρέπει να εκτρέπεσαι. Πρέπει να επικεντρωθείς στη δουλειά και αυτό είναι η απόδοση μας αύριο”. 

To Top