Τεράστιος Τσιτσιπάς! Πέρασε στα προημιτελικά με ανατροπή κόντρα στον Φριτζ (video-photo)

Την ώρα που η «Ελπίς» παγώνει την Ελλάδα, έρχεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς να μας ζεστάνει.

Ο Έλληνας τενίστας με μια τεράστια εμφάνιση κατάφερε να πάρει μια μεγάλη πρόκριση στους «8» του Αυστραλιανού Όπεν απέναντι στον Τέιλορ Φριτζ και μάλιστα με ανατροπή από 0-1 και 1-2 σετ.

Για να πάρει τη νίκη ο Στέφανος χρειάστηκε ένα ματς 3 ωρών και 23 λεπτών φτάνοντας την επικράτηση με 3-2 σετ ( 4-6, 6-4, 4-6, 6-3, 6-4 ). Ο Τσιτσιπάς στον επόμενο γύρο θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Γιανίκ Σίνερ.

Αυτό που καθιστά ακόμη μεγαλύτερη την επιτυχία του Τσιτσιπά είναι το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στα σετ από τον Αμερικανό με 2-1. Σημείο «κλειδί» το γεγονός πως ο Έλληνας τενίστας ήταν αρκετά συγκεντρωμένος στους σημαντικούς πόντους που έγειραν το ματς στην πλευρά του.

Ο «Στεφ» έχασε το πρώτο και το τρίτο σετ με 6-4 και πανομοιότυπο τρόπο: ο Φριτζ τού έκανε μπρέικ στο έβδομο σετ και υπερασπίστηκε το σερβίς του φτάνοντας στην επικράτηση. Ο Τσιτσιπάς είχε ισοφαρίσει σε 1-1 κάνοντας το πρώτο του μπρέικ στο ματς στο δέκατο γκέιμ του δεύτερου σετ, ενώ στο τέταρτο σετ κατόρθωσε με μπρέικ στο όγδοο γκέιμ να ξεφύγει με 5-3 και να το πάρει με 6-3.

Ο ο επόμενος αντίπαλός του, ο 20χρονος Ιταλός Γιανίκ Σίνερ (No 10), έφτασε στην οκτάδα για πρώτη φορά νικώντας με 7-6(3) 6-3 6-4 τον Άλεξ ντε Μιρόν, σε δύο ώρες και 35 λεπτά.

To Top