Τεράστιο σκάνδαλο αν η wild card στο Γιούροκαπ δεν δοθεί σε ομάδα της πρώτης τετράδας!

Ο Γιώργος Χαλβατζάκης δεν πήρε σαφή θέση όταν ρωτήθηκε για το πώς θα δοθεί η wild card στην δεύτερη ελληνική ομάδα για το Γιούροκαπ, δηλώνοντας πως δεν αποφασίζει ο ΕΣΑΚΕ, αλλά η Ευρωλίγκα! 

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ ρωτήθηκε για το τι ακριβώς ισχύει με την wild card στην Ελλάδα για δεύτερη ομάδα στο Γιούροκαπ και απάντησε: “Η Ελλάδα έχει μία θέση, την τρίτη της βαθμολογίας. Φέτος βλέπουμε ότι πέραν της μιας ομάδας ενδιαφέρονται και άλλες να συμμετέχουν σε αυτή την ευρωπαϊκή διοργάνωση. Το ενδιαφέρον έχει επιστρέψει από την πλευρά των ομάδων. Πριν από λίγο καιρό αναρωτιόμασταν αν οι ομάδες μπορούν να αντέξουν τη συμμετοχή τους ακόμη και στο ίδιο το πρωτάθλημα. Ο ΕΣΑΚΕ υποστηρίζει τη δυνατότητα η Ελλάδας να έχει και μία ακόμη θέση με wild card. Δεν αποφασίζει όμως ο ΕΣΑΚΕ. Πέραν της ομάδας που θα κατακτήσει την τρίτη θέση, ενδιαφέρονται άλλες δύο ομάδες”.

Η ερώτηση είναι απλή. Είναι δυνατόν να μην έχει λόγο ο ΕΣΑΚΕ που είναι ιδρυτικό μέλος της Ευρωλίγκας και η θέση αφορά το δικό του πρωτάθλημα; Είναι δυνατόν να μην ληφθεί υπ’ όψιν το πιο βασικό κριτήριο από όλα, η βαθμολογία, όταν στα υπόλοιπα κριτήρια οι ομάδες που ενδιαφέρονται είναι σε γενικές γραμμές ισοδύναμες; Θα είναι τεράστιο σκάνδαλο να δοθεί η wild card σε ομάδα που δεν είναι στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος… Η ΑΕΚ μπορεί να θέλει να παίξει στην Ευρώπη, αλλά δεν πληρεί την πιο βασική προϋπόθεση. Ηττήθηκε αγωνιστικά από τις ομάδες που βρίσκονται πάνω από αυτήν και οι ομάδες πάνω από αυτήν, ειδικά ο Άρης, δεν στερείται άλλων κριτηρίων. Το αντίθετο μάλιστα, έχει πολύ πιο πλούσια ιστορία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και στη σύγχρονη εποχή…

To Top