ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Τερζής: “Αφήσαμε πίσω την ήττα, είμαστε Άρης και θα παίξουμε για την νίκη για να χαρεί πάλι ο κόσμος μας”!

Στο νέο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό αναφέρθηκε ο Απόστολος Τερζής, μιλώντας σχετικά με το τι πρέπει να κάνει ο Άρης για να επιστρέφει στις επιτυχίες. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, όλοι ήταν στενοχωρημένοι από τον τρόπου που χάθηκε το ματς με την Λάρισα, άφησαν πίσω την ήττα, παραδέχθηκε ότι ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ ποιοτική ομάδα με πλούσιο ρόστερ, αλλά ξεκαθάρισε ότι: “είμαστε Άρης και θα παίξουμε για την νίκη για να χαρεί και πάλι ο κόσμος μας, τον οποίο στενοχωρήσαμε”!

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με ειδικά στοιχήματα για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ σε κάθε αγώνα της Super League!

Αναλυτικά όλα όσα είπε στην κάμερα της Nova…

Για το γεγονός ότι και οι δυο ομάδες έρχονται από ήττες: “‘Οταν προέρχεσαι από αρνητικά αποτελέσματα, όλοι θέλουν να την νίκη στο επόμενο παιχνίδι για να φτιάξει το κλίμα, οι ομάδες είναι πιο σφιχτές, πιο μυαλωμένες και προσπαθούν περισσότερο να πετύχουν”.

Για το αν έχει ξεπεράσει ο Άρης την ήττα από την ΑΕΛ: “Το συζητήσαμε στο ημίχρονο με τα παιδιά, είδαμε ότι αντιδράσαμε λάθος μετά το 15′ και επιτρέψαμε στην Λάρισα να ισοφαρίσει. Στο δεύτερο μπήκαμε παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο, είχαμε ευκαιρίες, δοκάρια, κάναμε τα πάντα, η μπάλα μπήκε 15-20 φόρες στην μικρή περιοχή με τον αντίπαλο να παίζει μαζική άμυνα, αλλά ήμασταν άτυχοι και ίσως όχι καλή στην τελική προσπάθεια. Εμείς είδαμε τα λάθη. τα αφήσαμε πίσω και ασχοληθήκαμε μόνο με τον Ολυμπιακό. Τα γκολ τα δεχθήκαμε από ατομικά λάθη. Μετά το 2-0 ίσως πιστέψαμε ότι το παιχνίδια τελείωσε, αλλά κανένα ματς δεν τελειώνει στο 15′. Έπρεπε να άνουμε το 3-0 για να είναι όλα πιο εύκολα, αλλά αποδείχθηκε ότι εάν δεν σφυρίξει ο διαιτητής την λήξη στο 90′ ή στις καθυστερήσεις κανένα ματς δεν τελειώνει”.

Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: “Είναι μια πολύ καλή ομάδα, με ποιοτικό ρόστερ, έχει πολλά παιχνίδια στα πόδια των παικτών, μια και ξεκίνησε νωρίς από την Ευρώπη. Είναι μια δύσκολη ομάδα, με έναν προπονητή που είναι από πέρσι και προσπάθησε να περάσει στους παίκτες του στοιχεία. Εμείς όμως είμαστε ο Άρης, έχουμε στενοχωρήσει τον κόσμο μας και θέλουμε να τον κάνουμε να χαρεί μόνο με μια νίκη, γνωρίζοντας ότι θα είναι και πάλι στο πλευρό μας”.

Για το πόσο υπολογίζει ο Ολυμπιακός το παιχνίδι: “Φάνηκε και από το παιχνίδι της Τρίτης που έκανε ο Ολυμπιακός και είχε κάποιες αλλαγές στην ενδεκάδα και άφησε αυτά τα παιδιά στον πάγκο και έβαλε άλλους, δείχνει ότι το υπολογίζει σίγουρα το παιχνίδι, γνωρίζουμε τα δυνατά του σημεία, ο στόχος μας είναι πως θα καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη. Επειδή γνωρίζουμε ότι ο Ολυμπιακός έχει έναν προπονητή ίδιο από πέρυσι, ακολουθεί ίδια τακτική, έχει πολύ ταχύτητα μπροστά, στο κέντρο είναι δυνατός, θα προσπαθήσουμε και εμείς με το δικό μας σκεπτικό, με αυτά που κάναμε στην προπόνηση να χτίσουμε πάνω στα αδύνατα του σημεία και να πάρουμε τη νίκη”.

Για το τι πρέπει να κάνει ο Άρης: “Το κυριότερο είναι να μην κάνουμε τα λάθη που κάνουμε στο προηγούμενο παιχνίδι και μας στοίχισαν, να βελτιώσουμε αυτό το κομμάτι, να είμαστε πιο σφιχτοί στο αμυντικό σκέλος και από εκεί και πέρα δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα”

Για τις δηλώσεις του Μαρτίνς αναφορικά με την ποιότητα του Άρη αλλά και του πόσο υπολογίζει τον Άρη, είπε: «Φάνηκε από τις αλλαγές που έκανε στον αγώνα της Τρίτης στην ενδεκάδα. Υπολογίζει πολύ το παιχνίδι. Γνωρίζουμε τα δυνατά σημεία του Ολυμπιακού, έχουμε προετοιμαστεί και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη. Ο Ολυμπιακός είναι με τον ίδιο προπονητή, πάνω –κάτω ακολουθεί την ίδια τακτική και προσπαθεί να τη βελτιώσει. Έχει την ίδια ταχύτητα, με πολύ ταχύτητα στη μεσοεπιθετική γραμμή. Θα προσπαθήσουμε να χτίσουμε πάνω στα αδύνατα σημεία του αντιπάλου».

Για το γεγονός ότι έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, πλην του Κουέστα: «Για έναν προπονητή είναι ευχάριστο να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του. Ξέρουμε για τον Κουέστα, θα ζήσουμε μ’ αυτή τη συνθήκη στους επόμενους τρεις μήνες. Ο Σάσα Λούκας επιστρέφει και μας δίνει πολλά στο παιχνίδι τόσο στο ανασταλτικό κομμάτι όσο και στη λειτουργία. Από τη στιγμή που μπήκε στην ομάδα έγινε βασικό στέλεχος».

Για την αντίδραση του κόσμου και τις έντονες αποδοκιμασίες μετά την ήττα από την ΑΕΛ κι αν αυτό προκαλεί συνθήκες πίεσης, απάντησε: «Έχουμε την αμέριστη συμπαράσταση του κόσμου και μας βοηθά. Στο Χαριλάου είναι διαφορετικά γιατί γεμίζει το γήπεδο. Θέλουμε να δίνουμε χαρά. Ξέρουμε ότι τους στεναχωρήσαμε, αυτό ισχύει και για μας. Θέλουμε να τους δώσουμε χαρά».

Για την ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια: «Όταν έχεις να αντιμετωπίσεις έναν μεγάλο αντίπαλο, φτιάχνεσαι από μόνος σου, προετοιμάζεις τον εαυτό σου. Υπάρχει νευρικότητα η οποία εκτιμώ ότι θα μας βγει σε καλό».

Για το ενδεχόμενο εκπλήξεων στο αρχικό σχήμα, είπε: «Το θεωρώ δύσκολο γιατί ο ένας γνωρίζει τον άλλον και ποιο είναι το πλάνο του κάθε προπονητή. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για εκπλήξεις», είπε και ρωτήθηκε για τον Μπράουν Ιντέγε βάσει της ειδικής αναφοράς του προπονητή του Ολυμπιακού: «Αυτό είναι καλό να εστίασε μόνο στον Ιντέγε γιατί έχουμε κι άλλους ποιοτικούς παίκτες. Εμείς λειτουργούμε σαν ομάδα, δεν είναι μόνο ο Ιντέγε. Μπορεί το γκολ να το κάνει κι άλλος παίκτης».

To Top